dissabte 02 de desembre 2023 INICI | FIRES | FESTES | MERCATS | ESDEVENIMENTS | NOTÍCIES | AGENDA

Mercadona dona aliments al menjador social d'Inca "Sor Isabel Bonnín"


La companyia intensifica les donacions durant la situació excepcional ocasionada per la Covid-19 i reforça la seva collaboració amb el menjador social "Sor Isabel Bonnín" mitjançant l'entrega diària de productes de primera necessitat

Mercadona reforça el seu Model Responsable i ha ampliat a tres el nombre de botigues físiques responsables de donar aliments al menjador social "Sor Isabel Bonnín" d'Inca (Mallorca). Les botigues ubicades en l'Avinguda General Luque i en el Mercat Cobert se sumen al supermercat de l'Avinguda Rei Jaume I en el lliurament diari de productes de primera necessitat com a fruites i verdures, lactis, carn, peix, embotits, pa o pastes amb l'objectiu que el menjador pugui preparar els menjars per a les persones i famílies beneficiàries d'aquest servei.

La contribució de la companyia ajudarà al menjador social "Sor Isabel Bonnín" a donar un millor servei a les més de 130 persones que acudeixen diàriament al centre. Amb aquesta ampliació, els treballadors de la botiga ubicada a l'Avinguda Rei Jaume I són els encarregats d'apropar fins al menjador, els productes procedents dels tres supermercats amb les furgonetes de la companyia.

La responsable de Relacions Externes de Mercadona a les Illes Balears, Bàrbara Ordás, assegura que: "La situació d'excepcionalitat que estem vivint requereix agilitat, per la nostra part, en les nostres decisions per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables. Estem molt satisfets de reforçar la collaboració amb aquest menjador social, i ens sentim orgullosos de poder aportar aliments per a ajudar a completar la dieta de les famílies, usuaris i usuàries que acudeixen a aquest centre".

Per part seva, la representant de Càritas Diocesana de Mallorca, Margalida Riutort ha manifestat la seva satisfacció per reforçar aquest tipus de collaboracions "que ens ajuden a augmentar els nostres recursos diaris, i més encara davant la situació de gran excepcionalitat que estem vivint".

39.000 quilos de producte de primera necessitat

Mercadona ha donat des de principis d'any, a les diferents entitats amb les quals collabora a les Illes Balears, 39.000 quilos de productes de primera necessitat i ha reforçat el seu procés de donacions amb les entitats socials de les balears amb les quals collabora habitualment, que són el Banc d'Aliments de Mallorca, els Bancs d'Aliments Municipals de Maó i Ciutadella de Menorca, Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera, amb el menjador social Sor Isabel Bonnín d'Inca, gestionat per Càritas Diocesana de Mallorca, amb el menjador social de "Ca l'Ardiaca" gestionat per l'Associació Altruista És Refugi de Palma, amb el menjador social Tardor gestionat per l'Associació Tardor de Palma i amb els menjadors socials d'Eivissa, Santa Eulària des Riu i Sant Antoni de Portmany gestionats per Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera a Eivissa.

El Pla de Responsabilitat Social de Mercadona

Mercadona collabora a Espanya amb més de 250 menjadors socials i 60 bancs d'aliments. Enguany, la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 4.130 tones.

També, treballa amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

D'altra banda, el Pla de Responsabilitat Social també inclou línies de sostenibilitat mediambiental.