Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

35 tastadors professionals participen en la II Jornada Tècnica de Tast Professional organitzat per la IGP Sobrassada de Mallorca i la DO Binissalem

4 juliol - 08:00 - 17:00

El Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca i la DO Binissalem celebraren ahir la segona sessió de la jornada tècnica de tast professional. Un esdeveniment anual que, com a novetat, en aquesta segona edició ha adherit al Panell de Tast de la DOP Queso Mahón-Menorca, proposant un intercanvi d’experiències i ampliant la visió i coneixement de l’anàlisi sensorial.

La jornada, en la qual hi participaren 35 tastadors professionals dels Panells de Tast de la IGP Sobrassada de Mallorca i la DO Binissalem, es va dur a terme en el Centre Sociocultural Sa Quintana de Sineu. Un acte que comptà amb la presència del batle de Sineu, Tomeu Mulet; la regidora de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Xisca Ramis; el president de la IGP Sobrassada de Mallorca, Andreu Palou; i les directores tècniques de la IGP Sobrassada de Mallorca i la DO Binissalem, Antonia Mª Torres i Marga Amat, respectivament.

Antonia Mª Torres, directora tècnica de la IGP Sobrassada de Mallorca, explica que “hem decidit convertir la jornada tècnica de tast professional en un esdeveniment anual a causa de l’èxit que va tenir l’any passat i del profitós que és per al grup de tastadors tant de la DO Binissalem com de la IGP Sobrassada de Mallorca. A més, enguany hem adherit el grup de tastadors de la DOP Queso Mahón-Menorca”.

Així, després de la primera sessió celebrada dijous passat a Menorca, Pietat Lopez, directora tècnica de la DOP Queso Mahón-Menorca, ha estat l’encarregada de dirigir la segona sessió de tast de formatge per als tastadors professionals de Mallorca. Una sessió en la qual, de manera conjunta, Antonia Mª Torres, directora tècnica de la IGP Sobrassada de Mallorca, i Marga Amat, directora tècnica de la DO Binissalem, han exposat també els últims avançaments, desafiaments i estratègies per a poder dur a terme una correcta anàlisi sensorial acreditat per ENAC.

Una jornada en la qual el principal objectiu és posar en valor la tasca dels Panells de Tast professionals d’aquestes entitats, els qui mitjançant l’anàlisi apliquen una tècnica de mesura totalment objectiva per a conèixer les propietats dels aliments com el color, l’aspecte, l’aroma, la textura o el gust.

En aquest sentit, Antonia Mª Torres afegeix   que “l’anàlisi sensorial implica una objectivitat molt gran i el que pretenem amb aquests tastos és que la part sensorial del producte es tracti com una analítica instrumental seleccionant i entrenant als nostres tastadors per a avaluar les propietats dels nostres aliments amb un alt grau de qualitat reconeguda i que ens asseguren que els consumidors trobin en el mercat els productes tal com esperen que sigui”.

Finalment, cal destacar que, dins del marc de la certificació de producte, avalada per l’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC) en compliment del que estableix la norma UNE-EN ISO/IEC 17025, l’anàlisi sensorial és un dels requisits pels productes emparats per les Indicacions Geogràfiques Protegides (no víniques) i per les Denominacions d’Origen.

Mostra els detalls

Data:
4 juliol
Hora:
08:00 - 17:00
Categoria d'Esdeveniment: