Aquest, 11 de novembre, a les 19:00 hores, es durà a terme la inauguració d’una fascinant exposició al claustre de l’antic convent de Santa Margarita, situat al carrer Sant Miquel 69B, Palma, actual seu del Centre de Història i Cultura Militar de Balears. L’exposició, titulada “2.000 anys d’història de les peces de cap (gorres i cascos)”, oferirà un recorregut complet per l’evolució de les peces de cap al llarg de dos mil·lennis, abastant tant cascos militars com gorres històriques de diferents èpoques i contextos.
Un viatge per la història a través de 150 peces úniques
La col·lecció inclou una impressionant varietat de peces, començant amb un casc romà de les centúries, un símbol de la milícia de l’antiga Roma. una rèplica d’un jacó pertanyent a Napoleó III, bicorns de la Marina de principis del segle XX i cascos i gorres emprats a conflictes recents, com els de l’Iraq i l’Afganistan. En total, l’exposició consta de 150 peces que representen un testimoniatge viu de la història i l’evolució d’aquestes peces, tant en contextos bèl·lics com culturals.
Un apassionat col·leccionista darrere de la mostra
L’exposició és possible gràcies al treball i la dedicació de D. Juan Cortés Cabré, comissari de la mostra, que ha invertit més de 25 anys a la col·lecció de peces de cap de cap. Castell de Sant Carles, entitat que recentment va ser reconeguda amb el Premi del Centre d’Història i Cultura Militar de Balears per la seva tasca en la preservació i la difusió del patrimoni històric militar.
Informació pràctica per als visitants
L’entrada a l’exposició és gratuïta i estarà oberta al públic des del 12 fins al 30 de novembre, en els horaris següents:
De dilluns a divendres: de 10.30 a 13.30 hores i de 18.00 a 20.00 hores.
Dissabtes: de 10.30 a 14.00 hores.
Atesa la importància de l’esdeveniment i per motius d’acreditació, es prega als assistents confirmar-ne la presència enviant el nom i el DNI al correu electrònic histomilbal@et.mde.es.
Aquesta exposició és una oportunitat única per als amants de la història, la cultura i el patrimoni militar de conèixer més a fons l’evolució de les peces de cap, cadascuna amb una història i un context únics que reflecteixen diferents èpoques i llocs del món.