Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Mercat de Sineu: 700 anys d’història

29 maig - 08:00 - 12:00

S’estima que els primers vestigis del mercat daten de l’època islàmica ja que Sineu destacava per ser una important regió agrícola i el mercat suposava un centre neuràlgic de reunió setmanal que els àrabs anomenaven “Suq al-arba’a”. Això va convertir Sineu en una vila florent, on els mercaders, comerciants i menestrals, amb una gran filera d’hortelans musulmans es reunien per a l’intercanvi de mercaderies.

La consolidació del mercat setmanal arribaria a partir de la conquesta cristiana de Mallorca i el 1.306 el rei Jaume II de Mallorca va expedir el privilegi del Mercadal, cosa que consolidava i protegia el mercat de Sineu. Seixanta anys després, el 1366, el rei Pere el Cerimoniós confirma aquest privilegi de Mercat.

Era un mercat amb tota mena de productes alimentaris, de bestiar, de ferramentes, de roba, d’estris per a la llar, de productes de la temporada o de productes importats de lluny.

Si els dimecres són els mercats ordinaris, el mercat més gran és la fira del maig. Aquest esdeveniment se celebra el primer diumenge d’aquest mes segons el privilegi atorgat pel rei Sanç, possiblement al 1.318.

Dues fires més se celebraven anualment, la fira d’agost, el tercer diumenge del mes, per la venda d’escales de peu i cistelles; i la fira de sant Tomàs, a finals de desembre, quan es despatxaven murtons, olives i glans, pastorets i pessebres. D’aquestes, la fira de Sant Tomàs es continua celebrant a finals de desembre.

Mostra els detalls

Data:
29 maig
Hora:
08:00 - 12:00
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
https://mercatsineu.net/

Organitzador

Mercat de Sineu

Recinte

Sineu
Plaça d'Es Fossar
Sineu,Illes Balears07510España
+ Mapa de Google
Telèfon
971 52 00 27
Visualitza el lloc web de Recinte