divendres 01 de març 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

Festival Albopàs a sa Pobla


juny

Sa Pobla posa el focus en els autors censurats en la segona edició d’Albopàs Fest

Del 23 al 26 de juny, la companyia Ovnipresents i l’Ajuntament de sa Pobla seran els encarregats de l’organització d’aquesta segona edició d’Albopàs - Festival de Teatre Alexandre Ballester amb un programa divers i activitats per a tots els públics.

Després d’una primera edició dedicada a l’autor pobler, aquest any la companyia i el consistori han decidit dedicar aquesta nova edició a autors i autores que han patit la censura, posant especial atenció a l’autor menorquí Joan Ramis i Ramis, autor convidat d’aquest Albopàs 2022.

A part de la companyia i l'Ajuntament, en aquesta segona edició hi han participat nous collaboradors com el Teatre Principal de Palma, la Fundació Mallorca Literària, el Consell de Menorca, el Gremi de Llibreters de Mallorca i un conjunt d’empreses locals, tot per fer d’Albopàs una nova fita escènica de rellevància en la cultura illenca.

El batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, manifesta que “davant la gran acollida de l'any passat era d'obligat compliment donar continuïtat al festival. És una activitat que ha arribat per quedar". Per la seva part, Antoni Simó Tomàs, regidor de Cultura, afegeix que “l'any passat, Alexandre Ballester va ser el punt de partida i, des d'aquest inici, sempre hem entès que havíem d'obrir el festival tant en línies de feina com geogràficament. La idea és convertir-nos en un referent entre els festivals del teatre dels Països Catalans”.

Esdeveniments per a tota la família

El programa d’activitats que es podrà veure a sa Pobla a partir de dia 23 de juny és divers i per a tots els públics, posant en el centre el nostre patrimoni teatral. En aquesta ocasió, hi haurà rutes teatralitzades familiars al carrer, dedicades a Joan Ramis i Ramis, i representacions de companyies de Mallorca, Menorca i Catalunya.

També hi haurà trobades literàries i taules rodones al voltant del teatre de text en català. “Incloure colloquis i activitats al voltant de les obres programades és una oportunitat d’ampliar la perspectiva d’aquest festival, de fer una relectura més completa dels nostres autors”, afirma Miquel Mas Fiol, membre d’Ovnipresents i organitzador d’Albopàs.

Entre les innovacions més rellevants d’enguany, destaquen també la I Mostra de Teatre Escolar i la I Fira del Llibre Teatral, que es podrà veure a sa Congregació els dies 25 i 26 de juny.