diumenge 14 d'abril 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

La Mostra de Cuina de Mallorca se celebrarà del 9 de març al 2 d'abril amb quatre rutes gastronòmiques per tota l'illaLa Mostra de Cuina de Mallorca torna enguany amb quatre rutes gastronòmiques per tota l'illa amb l'objectiu de promocionar el sector de la restauració i el consum de productes locals. Cada ruta té una durada de 4 dies (de dijous a diumenge) repartides entre el 9 de març i el 2 d'abril de 2023.

Cada setmana està programada una ruta i el calendari és el següent

  • Ruta Palma: del 09 al 12 de març. Inclou el terme municipal de la capital de les illes.
  • Ruta Serra i Nord: del 16 al 19 de març. Inclou els municipis de Calvià, Andratx, Estellencs, Puigpunyent, Banyalbufar, Escorca, Fornalutx, Sóller, Bunyola, Deià, Valldemossa, Esporles, Pollença, Muro, Sa Pobla, Alcúdia i Santa Margalida.
  • Ruta Llevant i Migjorn: del 23 al 26 de març. Inclou els municipis d'Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Manacor, Llucmajor, Campos, Ses Salines, Santanyí i Felanitx.
  • Ruta Pla i Raiguer: del 30 de març al 2 d'abril. Inclou els municipis de Santa Eugènia, Algaida, Sencelles, Montuïri, Lloret, Costitx, Sant Joan, Sineu, Llubí, Maria, Ariany, Petra, Vilafranca, Porreres, Alaró, Binissalem, Búger, Campanet, Consell, Lloseta, Inca, Mancor de la Vall, Marratxí, Santa Maria del Camí i Selva.

A més, per animar i atreure gent a la Mostra, es programaran actuacions musicals a les capitals de cada ruta. Els establiments participants i els menus es podrán consultar a la pàgina web de l'esdeveniment, www.mostradecuinademallorca.com.

Aquesta edició de la Mostra de Cuina de Mallorca ha estat presentada aquest 14 de febrer a les Bodegues Maciá Batle, patrocinador oficial de l'esdeveniment, amb la presència de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller executiu de Transició, Turisme i Esports, i president de la Fundació Mallorca Turisme, Andreu Serra; el president de Restauració Mallorca CAEB, Alfonso Robledo; el director general d'AgenciaCom, Antoni Martorell, i Ramon Servalls, director de les Bodegues Macià Batle, entre d'altres autoritats i professionals del sector de la restauració.

Així, durant els quatre dies que dura la Mostra (de dijous a diumenge), els restaurants participants oferiran per a l'ocasió un 'Menú Mostra' (a un preu fix de 25€) que constarà d'un entrant, un plat principal, unes postres i beguda, i un 'Menú Gastronòmic' (a preu i format lliure) consistent en plats basats en producte local.

La participació en la Mostra de Cuina de Mallorca està oberta a tots els restaurants de Mallorca. El termini d'inscripció finalitza el divendres anterior a l'inici de cada ruta, sempre en funció de la ruta a la qual pertanyen. La inscripció té un cost de 70?€ IVA inclòs, que s'ha d'abonar una vegada feta la inscripció a través del formulari que trobaran a la web www.mostradecuinademallorca.com

A la presentación, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha manifestat que "des del Consell creiem i donem suport a la Mostra perquè promociona Mallorca com a destí turístic gastronòmic, producte estratègic perquè ens reforça com a destí de qualitat durant tot l'any, i genera activitat econòmica que reforça a la restauració i als productors locals que els fan de proveïdors. Afavoreix el producte de proximitat i els nostres cuiners, i contribueix a escalfar motors per preparar l'inici de temporada a les portes de la Setmana Santa".

Per la seva banda, el president de Restauració Mallorca Caeb, Fofo Robledo, ha explicat que "la Mostra de Cuina és una oportunitat de fomentar l'economia, moure el comerç i conèixer els municipis veïns". A més ha afegit que "tot això és clau per al turisme i per als mateixos mallorquins".

El director general d'AgenciaCom, Antoni Martorell, ha comentat que la Mostra de Cuina "pretén posar a l'epicentre de l'entreteniment el sector de restauració, ja que són moments difícils". Amb aquest projecte "volem impulsar i donar visibilitat al sector, i per això hem modernitzat la Mostra de Cuina per potenciar aquestes cites gastronòmiques".

Finalment, el director de les Bodegues Macià Batle, Ramon Servalls, ha destacat que "la gastronomia és la nostra carta de presentació". "Parlar de l'entitat de Mallorca és parlar del que som i de com sabem transferir el nostre producte a un plat de menjar elaborat", ha conclòs Servalls.

En acabar la presentació s'ha dut a terme un showcooking i degustació de dos arrossos elaborats amb producte de km0 a càrrec del xef i mestre arrosser, Kike Martí, i del president de Restauració.

La Mostra de Cuina de Mallorca organitzada per Restauració Mallorca Caeb i AgenciaCom compta amb el suport del Consell de Mallorca i la Fundació Mallorca Turisme i el patrocini de Macià Batle. A més de la collaboració de MercaPalma, Juvimar, Fires i Festes, ADED, Touché Café i Antonio Nadal Destilleries, i SER Radio Mallorca com a mitjà oficial.