dissabte 02 de desembre 2023 INICI | FIRES | FESTES | MERCATS | ESDEVENIMENTS | NOTÍCIES | AGENDA

40 anys d'Estatut d'Autonomia de Balears amb més de 250 activitats a totes les illesAquest dissabte començaran les 267 activitats que s'han organitzat amb motiu del Dia de les Illes Balears, que se celebra el pròxim 1 de març, i que aquest any coincideix amb el 40è aniversari de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears. Una celebració que, després de la pandèmia, aquest any torna per fi a la normalitat absoluta.

En total s'han programat més de 160 activitats a Palma, 37 a la Part Forana, a més de 36 actes a Menorca, 30 a Eivissa i 4 a Formentera. Durant cinc dies consecutius s'han organitzat activitats gastronòmiques, esportives, musicals, infantils i culturals, entre elles, la Mostra de Cuina de les Illes Balears al Parc de la Feixina.

El Dia de les Illes Balears commemora el quarantè aniversari de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, la norma institucional bàsica que va suposar una eina eficaç per fomentar el progrés social, polític i econòmic de les Illes Balears. A més, aquest estatut va enfortir els vincles humans, culturals i lingüístics que cohesionen la societat balear.

PROGRAMACIÓ I ACTIVITATS DIA DE LES ILLES BALEARS 2023

El dissabte 25 de febrer arrencarà la Mostra de Cuina de les Illes Balears. La Mostra és una fira gastronòmica amb producte local que se celebra els dies 25, 26, 27 i 28 de febrer i 1 de març al Parc de Sa Feixina dins el marc de la Diada de les Illes Balears organitzada pel Govern de les Illes Balears.

La Mostra oferirà la millor gastronomia de les nostres illes i comptarà amb la presència d'establiments com Merendero Minyones (Palma), Bar Cristal (Palma), Fet a Sóller (Sóller), Mallorcandy (Palma), The Tapas Gastrobar(Menorca), Vogamarí (Formentera), Guillemis i Es Jardins de Fruitera (Eivissa), Born Events (Palma), El Bandarra (Palma), Va d'Arròs (Santa Maria) i els vins de José Luis Ferrer (Binissalem).

A més, durant la Mostra de Cuina de les Illes Balears també hi haurà showcookings, diferents classes magistrals de cuina i cocteleria, música i activitats infantils per tota la família.

També dia 25 tindrà lloc la jornada 'Parlem de Benestar Social', organitzada per l'Oficina de Salut Mental de les Illes (Osmib), amb els tallers 'Som aquí per tu' i 'Vols que t'escolem amb un cafè?’.

El 26 de febrer repetirà la jornada de l'Osmib, en aquest cas amb la xerrada 'Com et sents? Descobreix les teves emocions' i la lectura, a les 12.00 hores, del conte 'Les millors torrades amb melmelada del món'.

El 27 de febrer, la Direcció General de Salut Pública i Participació desenvoluparà diversos tallers centrats al mapa emocional de les Balears, en activitats per a nens sobre alimentació saludable o en l'exposició de joguines i articles perillosos retirats del mercat.

Dimarts 28 s'ha programat una caminada saludable (11.00 hores) amb pacients i professionals de la salut, per celebrar el desè aniversari de les Rutes Saludables. La primera sortida serà des del parc de sa Feixina i la segona, des de la plaça de Sant Jeroni, i totes dues arribaran a Dalt Murada.

ACTIVITATS PEL 40è ANIVERSARI DE L'ESTATUT D'AUTONOMIA

Del 24 de febrer al 19 de març podreu gaudir d'una exposició sobre el model d'habitatge públic a Balears al passeig del Born.

A més, del dissabte 25 de febrer al dimecres 1 de març es desenvoluparà a Palma la Fireta de les Illes Balears, amb la participació de totes les conselleries, i el 28 de febrer es lliuraran els Premis Ramon Llull i de la Medalla d'Or a Consolat de Mar (19.00 hores), màxims guardons que lliura la Comunitat, mentre que el dia 1 de març tindrà lloc l'acte institucional del Parlament.

Així mateix, els dies 3, 4 i 5 de març es faran diverses visites teatralitzades a la cambra balear, mentre que el dia 6 tindrà lloc la inauguració de l'exposició fotogràfica del Parlament.

El 10 de març serà el torn, al Teatre Principal de Palma, del concert de l'Orquestra Simfònica de les Balears (20.00 hores) i la presentació de l'edició especial de l'Estatut d'Autonomia amb motiu del 40è aniversari.