dissabte 24 de febrer 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

Festa de l'Estendard 2023 a PalmaLa Festa de l'Estendard a Mallorca té les seves arrels en la història medieval de l'illa i commemora esdeveniments històrics significatius, especialment relacionats amb la conquesta de Mallorca per part del Rei Jaume I d'Aragó al segle XIII.

L'Estendard Reial, o Estandarte Real, és un símbol crucial en aquesta festivitat i representa la conquesta de l'illa per part de Jaume I l'any 1229. La celebració abasta diversos dies i activitats, que inclouen cerimònies religioses, ofrenes, representacions teatrals, concerts i esdeveniments cívics.

Aquestes són les activitats que se celebraran enguany amb motiu d'aquesta festivitat:

Divendres 29 de desembre

La celebració s'inicia a les 13h amb un emotiu homenatge als jubilats i jubilades de l'Ajuntament a la Sala de Plens, un gest d'agraïment per la seva dedicació. Més tard, a les 18h, la Sala de Plens de l'Ajuntament pren vida amb el Pregó de la Festa de l'Estendard, marcant l'inici oficial de les festivitats.

Dissabte 30 de desembre

La jornada del dissabte comença a les 19h amb una solemne missa a la Basílica de Sant Miquel, seguida del cant de la Salve en honor a la Mare de Déu de la Salut. A les 20h, la Plaça de Cort es converteix en l'escenari d'una bella ofrena de corones per part d'entitats, institucions i l'Ajuntament, un commovedor homenatge al Rei Jaume I.

Diumenge 31 de desembre

L'últim dia de la Festa de l'Estendard comença a les 10:00h amb la collocació de l'Estendard Reial de la Conquesta de Mallorca i la Cimera del Rei Martí a la Plaça de Cort. A les 10:30h, la majestuosa Seu acull una missa solemne. Al migdia, la Plaça de Cort es omple de vida amb la representació de "La Colcada" de Pere d'Alcàntara Penya, a càrrec de Miquela Lladó i els talentosos estudiants de l'Escola de Música i Danses de Mallorca. El discurs del batle a la Plaça de Cort precedeix a les 13h, quan es realitza la entrega d'honors i distincions a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Un tancament sublime per a una celebració rica en cultura i tradició.Newsletter