dijous 28 de setembre 2023 INICI | FIRES | FESTES | MERCATS | ESDEVENIMENTS | NOTÍCIES | AGENDA

Festes del Rei En Jaume a CalviàDissabte 2 de setembre se celebrarà la XXII Trobada de Gegants que faran la plantada en la plaça de la Pinada, on també tendrà lloc el ball conjunt de totes les colles després de desfilar per l'avinguda Puig de Galatzó. Enguany es compta amb la visita i participació dels gegants de Malgrat de Mar, de Girona.

La tradició: la desfilada i la batalla final

La tradició es tornarà a donar cita el diumenge 3 de setembre, en la plaça de la Pinada, amb el lliurament dels estendards a les colles de moros i cristians i la presentació dels reis de les festes, el Rei Jaume I i el Rei Abu Yahya. Es tracta d'un espectacle teatral i musical, escrit i dirigit per Bartomeu Ignasi Oliver Vidal, en el qual hi participen totes les colles de les Festes del Rei En Jaume en 2023, a més de la Banda Municipal de Música de Calvià, els Gegants i els Cavallers de Calvià.

Dimarts 5 de setembre hi haurà l'esperada Nit de Foc, l'espectacle que convertirà el passeig de Santa Ponça en un lloc per a la trobada de dimonis i éssers mitològics i extraordinaris. Del 7 al 10 de setembre, s'installarà el tradicional mercat medieval.

Finalment, dissabte 9 de setembre les tropes de Jaume I desembarcaran en la Creu de Santa Ponça, per a desfilar posteriorment, al costat de les colles sarraïnes, i tenir una primera contesa en el Caló d'en Pellisser. El Ball dels Escamots donarà principi a l'inici de les negociacions dels dos reis, que acabaran animant les tropes per a la batalla final. Un espectacle pirotècnic posarà fi a les Festes del Rei En Jaume el diumenge 10 de setembre.

Més informació a la web del ajuntament:

http://calvia.com/responsive/general.plt?KNOTICIA=...