dimecres 22 març 2023 INICI | FIRES | FESTES | MERCATS | COMERCI LOCAL | GASTRONOMIA | ESDEVENIMENTS | REPORTATGES

Música, color i molta diversió a Sa Rua 2023 de PalmaLa música, el color i la diversió van tenir lloc aquest passat diumenge pels carrers de Palma amb la celebració de Sa Rua 2023 i que ha comptat amb la tradicional desfilada de carrosses i comparses. La celebració del Carnaval a Palma va començar a les 17.00 hores a la cruïlla de la Rambla amb carrer Oms, i va finalitzar a la cruïlla d'avinguda Jaume III amb passeig de Mallorca.


Un total de sis carrosses i 26 comparses han omplert de color i diversió Sa Rua 2023, que ha transcorregut per la Rambla, carrer de la Riera, carrer Unió, plaça Joan Carles I i avinguda Jaume III.

Durant el recorregut s'han pogut veure disfresses de tota mena, des de molinets de vent a marcians, passant per estudiants de l'Acadèmia NeverMore, centaures o la família Adams, entre d'altres.

A més, una batucada ha posat música a la desfilada, en què han sonat clàssics i alguns dels temes més destacats del moment com 'Quédate' de Quevedo o la 'Sessió 53' de Shakira i Bizarrap.

Així mateix, a la celebració de Sa Rua 2023, hi ha hagut espai per a la reivindicació. Entitats ecologistes han aprofitat el Carnestoltes per denunciar l'impacte en el clima i en l'entorn dels vols privats, amb una performance en to paròdic. Una altra comparsa ha reivindicat la cura del mar per salvar la posidònia.

A la plaça Joan Carles I hi ha hagut un escenari amb animació i el grup Marítim Party Band ha estat l'encarregat d'amenitzar aquest espai.

El jurat ha estat situat a la plaça del Mercat i, mentre s'ha anat desenvolupant la desfilada, ha puntuat els diferents elements per després repartir els premis.

Hi ha hagut premis per a carrosses i per a comparses. En aquest sentit, s'han valorat criteris com la qualitat artística de la decoració, l'ambientació, l'animació, la incorporació de música en viu, l'originalitat, la creativitat, l'humor o la crítica, per exemple.

Per a les carrosses el premi ha estat de 450 euros i en el cas de les comparses de 200 euros.

CARROSSES I COMPARSES PREMIADES

Després de finalitzar la celebració de Sa Rua 2023, l'Ajuntament de Palma ha estat l'encarregat de donar a conèixer als participants les carrosses i les comparses premiades.

Així, en la categoria de les carrosses, el premi a més elaborada ha estat per a 'L'encant de les bales'; el guardó a més original ha estat per a 'El bosque encantado de s'Olivera' i el premi a més animada per a 'Cronicas Martianas'. El guardó a la carrossa més reivindicativa ha quedat desert per decisió del jurat.

Mentrestant, en la categoria de comparses, el premi a més elaborada ha estat per a 'Mai més s'Aranjassa'; el guardó més reivindicatiu per a 'Si la mar nostra cuidem, la posidònia salvem'; el premi a la comparsa més original per a 'Centaures' i el guardó a la comparsa més animada ha estat per a 'SVP i La Fàbrica de Xocolata'.