dimecres 22 març 2023 INICI | FIRES | FESTES | MERCATS | COMERCI LOCAL | GASTRONOMIA | ESDEVENIMENTS | REPORTATGES

Sa Rua de Marratxí enceta les festes de carnaval de Mallorca amb una participació multitudinàriaMarratxí va celebrar el passat dissabte dia 11 Sa Rua, la primera de Mallorca, en un ambient festiu i multitudinari que va impregnar els carrers de música, ball i color. Centenars de persones es van congregar al llarg de tot el recorregut per gaudir del ball, la música i el ritme de les 18 comparses participants integrades per devers mil persones. La majoria de les comparses eren de Marratxí, però també de Palma i de Bunyola. Sa Rua va finalitzar a la plaça de l’Ajuntament, on les mestresses de casa de Sa Cabaneta van oferir una xocolatada per a tots els assistents.

Els participants estaven preparats a les quatre de l’horabaixa davant l’Escorxador de Marratxí, al camí de n’Olesa. Encapçalats per la banda de música municipal, les comparses van començar a desfilar a les cinc, en direcció a Sa Cabaneta i a l’Ajuntament. La plaça del Consistori va ser el punt d’arribada i el lliurament de premis. Uns guardons que han repartit 1.650 euros i que han estat per a les següents comparses:

-Primer premi disfressa de grup: 'Quina animalada'

-Segon premi disfressa de grup: 'La que hay liada en la biblioteca'

-Premi local disfressa de grup: 'Portes obertes al món'

-Premi a la millor disfressa de grup petit o familiar: 'Pel febrer floreix l’ametller'

Per atorgar els premis, el jurat ha considerat criteris estètics, l’esperit de carnaval dels participants, la incorporació musical, la coreografia, el vestuari, el grau d’elaboració, el nombre de components, l’originalitat i l’animació.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha definit Sa Rua 2023 “com un èxit de participació i també un èxit de bon ambient on els marratxiners han tornat a demostrar que els agrada sortir al carrer i participar en les activitats municipals i fer-ho en família i amb molta d’alegria”.

Ara, és el torn de la resta de pobles de Mallorca, que aquest pròxim cap de setmana ompliran els carrers de música, color i, per descomptat, disfresses.

Font: https://marratxi.es/sa-rua-de-marratxi-enceta-les-festes-de-carnaval-de-mallorca-amb-una-participacio-multitudinaria