dimecres 22 març 2023 INICI | FIRES | FESTES | MERCATS | COMERCI LOCAL | GASTRONOMIA | ESDEVENIMENTS | REPORTATGES

Torna la música i el color de Sa Rueta i sa Rua de Palma

febrer


Després de tres anys d'aturada a causa de la pandèmia de la covid-19, torna la música, el color i les disfresses de Sa Rueta i Sa Rua de Palma 2023, que tindran lloc els pròxims diumenges 12 i 19, respectivament.

Les activitats de Sa Rueta arrencaran a les 11 h i es perllongaran durant tot el matí fins a les 14 h. El programa inclou sis ubicacions diferents, a les quals es desenvoluparan les diferents propostes. Aquestes són la Plaça Major, la Rambla, carrer de la Unió-plaça del Mercat, Plaça del Rei Joan Carles I, Avinguda de Jaume III i Passeig del Born.

Uns espais que esdevenen un recorregut que convida la ciutadania a passejar i gaudir de les diferents propostes.

Enguany s'hi han programat un total de 31 activitats, entre les quals trobem tallers diversos, cercavila, animació infantil musical, espectacles de circ i de màgia, jocs populars, teatre, contacontes, pintacares, entre d'altres.

Els gegants i capgrossos de la Sala i el Drac de na Coca també hi seran presents. Les activitats són gratuïtes i no cal fer reserva prèvia.

Sa Rua 2023

Sa Rua es farà a Palma la setmana vinent, el diumenge dia 19. La desfilada s'iniciarà a les 17 h a la cruïlla de la Rambla amb el carrer dels Oms i finalitzarà a la cruïlla de l'avinguda de Jaume III amb el passeig de Mallorca.

Les carrosses i comparses recorreran la Rambla, el carrer de la Riera, el carrer de la Unió, la plaça del Rei Joan Carles I i l'avinguda de Jaume III.

La concentració es farà a partir de les 16?h al carrer del Baró de Pinopar, avinguda d'Alemanya i avinguda del Comte de Sallent. A la plaça del Rei Joan Carles I hi haurà un escenari amb animació. El grup Marítim Party Band serà l'encarregat d'amenitzar aquest espai.

El jurat estarà situat a la plaça del Mercat i lliurarà els premis el mateix dia una vegada finalitzada la desfilada. S'atorgaran quatre premis a les carrosses i altres quatre premis a les comparses, que no són acumulables.

Les categories són carrossa o comparsa més elaborada, carrossa o comparsa més reivindicativa, carrossa o comparsa més original i carrossa o comparsa més engrescadora. Es valoraran criteris com la qualitat artística de la decoració, l'ambientació, l'animació, la incorporació de música viu, l'originalitat, la creativitat, l'humor, la crítica, entre altres.

Pel que fa als premis, estaran dotats amb una quantia econòmica de 450 euros, en el cas de les carrosses, i de 200 per a les comparses.

Les inscripcions estaran obertes fins al pròxim dia 16 de febrer al Departament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Palma.