diumenge 25 de febrer 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

Any nou xinès a PalmaEl proper 11 de febrer, des de les 10.00 hores, tindrà lloc la festivitat de l'Any Nou Xinès, al barri palmesà de Pere Garau i organitzada per l'Associació Xinesa de les Illes Balears (ACHINIB).

L'Any Nou Xinès, molt significatiu per a la comunitat xinesa mallorquina, té un valor especial per ser la festivitat més important de la seva cultura i compta amb un component emotiu, ja que estan lluny de casa. És per això que Fang Ji, el president d'ACHINIB, ha volgut destacar que "és una oportunitat única per a la nostra comunitat, ja que és un esdeveniment que celebra la diversitat cultural i la riquesa que aporta a la nostra estimada ciutat".

Aquest any, comptem amb la collaboració de la ONCE per a la creació del primer cupó dedicat a l'Any Nou Xinès a Palma, sent la primera loteria a nivell nacional on apareix la festivitat de l'Any Nou Xinès, "una gran oportunitat per promoure la diversitat cultural i la comprensió mútua".

La celebració de l'Any Nou Xinès, declarada festa d'Interès Públic Municipal, constitueix una oportunitat per promoure les tradicions, costums i propiciar aquests espais d'intercanvi.

Collaboració solidària amb 'Helados Murmui'

Una altra de les novetats d'aquesta nova edició de l'Any Nou Xinès a Palma és la collaboració amb 'Helados Murmui' amb la creació d'un gelat exòtic que commemora aquesta festivitat.

Aquest gelat també té un propòsit solidari, ja que tots els fons recaptats amb la seva venda durant la festa de l'Any Nou seran destinats a un projecte de millora en un hospital públic de Mallorca, en collaboració amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

"Així, celebrem no només l'Any del Drac de Fusta, sinó també un compromís collectiu amb la salut i el benestar de la nostra gent", ha afirmat el president d'ACHINIB, Fang Ji.