divendres 01 de març 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

Fires i festes de la primavera a ManacorLes Fires i Festes de primavera tornen a Manacor i ho fan amb un programa carregat d'actes. Unes 65 activitats, que arrencaran el pròxim 2 de juny amb el pregó, ompliran de festa la ciutat durant dues setmanes.

Manacor celebra les seves fires i Festes de primavera cada any a la fi del mes de maig i principis del mes de juny. Unes festes que arrenquen amb les danses dels cossiers i que inclouen la fira agrícola, ramadera, industrial i artesanal de Manacor.Durant els dies que duren les festes es poden trobar en diferents llocs del poble molts d'espectacles i activitats organitzades per les diferents entitats del municipi.

Entre aquestes hi ha competicions esportives, representacions i concursos teatrals, lliuraments de premis populars i culturals, trobades de gegants o tastos gastronòmics amb una especial atenció al món del vi.

Així, el dissabte 3 de juny, la jornada tindrà un marcat accent comercial amb la segona edició del mercat de segona mà Obrim els casis!, mentre que el diumenge 4 de juny la tradicional Fira omplirà els carrers de Manacor durant tot el dia. La novetat d'enguany serà la Fira de Manualitats, que s'installarà en la plaça donis Cos.

La música i la cultura també estaran molt presents en les Fires i Festes d'enguany. El concert de Renou Collectiu obrirà els actes d'enguany el dissabte 3 de juny en la plaça Ramon Llull i, en els dies posteriors, hi haurà teatre, exposicions, la trobada de Gegants o visites guiades pel patrimoni de la ciutat.

El diumenge 11 de juny serà el torn de la multitudinària desfilada de carrosses i comparses en el passeig de na Camella, que aniran acompanyades per la batucada Mostela, mentre que el dijous 15 de juny, l'Auditori de Manacor acollirà la gala de lliurament del Reconeixement de Mèrits, que enguany recolliran l'Agrupació sa Torre i el grup musical Tramudança.

Els Cossiers de Manacor sortiran aquest pròxim diumenge a ballar pels carrers de la ciutat amb motiu de la festa del Sant Crist Pentecosta.

Serà a partir de les 17 hores al carrer de Son Peretó. L'altra sortida serà el divendres 2 de juny, dia en què comencen els actes de les Fires i Festes. Els Cossiers ballaran abans del pregó.