dilluns 15 d'abril 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

La Fira del Fang de Marratxí obre la temporada de Fires i Mercats de les illesAquest dissabte es va inaugurar la XXXVIII Fira del Fang de Marratxí. Aquesta Fira inaugura la temporada a les illes. Ubicada a l'esplanada de Sant Marçal, com els darrers anys, s'estenen els llocs d'exposició i venda d'objectes de fang i ceràmica, plats, greixoneres, siurells, llums, atuells, etc. la gran majoria d'artesans locals.


María Amengual propietària de Ca'n Bernardí Nou ens recordava que sent una nena va estar a la primera edició i des de llavors no ha passat un any sense faltar a aquesta important cita. "Sí, són molts els anys dedicats a aquesta professió, la llàstima és que molts dels que hi van ser els primers anys, ara ja s'han jubilat. La pandèmia va ser la culpable que molts abandonessin. Ara cal pensar en el futur i continuar treballant cada dia", assegura la Maria.

Bernat, que juntament amb el seu germà Tomeu són els propietaris de Ca's Canonge, també són presents amb les seves pròpies elaboracions. "Estar a la Fira des Fang és una obligació i un orgull per als que som d'aquesta terra i any rere any som aquí. Sobretot, en dies meravellosos de sol com el d'avui, en què el públic s'ha animat i hi ha hagut molt de moviment", ens explica Bernat.

Lobato, natural d'Astúries, diu que aquesta és una de les fires on més li agrada exposar. "M'encanta la feina dels artesans mallorquins i em sent com a casa per l'acolliment que em presten. Principalment, treball més en creació d'objectes de decoració i bijuteria".

Un bon dia de sol, amb les muntanyes nevades a La Serra de la Tramuntana, ha acompanyat els visitants curiosos i aquells que sempre compren algun objecte.