dilluns 15 d'abril 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

Processons, 'Davallaments' i gastronomia típica protagonitzen la Setmana Santa 2024 a MallorcaLes processons que commemoren la mort i resurrecció del Sant Crist són una tradició que data de l'època medieval, i que congreguen any rere any totes confraries als pobles i ciutats de Mallorca. El Diumenge de Rams comença a les festes, que oficialment acaben el diumenge següent, Diumenge de Pasqua. Durant aquesta setmana, les protagonistes són les processons i els 'Davallaments' (el descens del Crist de la creu), que tenen lloc el Divendres Sant.

Les processons més destacables, encara que se succeeixen per tota l'illa de Mallorca, són les de Palma, que, per nombre de confrares i passos, són les més vistoses de l'Illa, però també les d'Alcúdia, ja que el Sant Crist portat els confrares pel nucli antic amb les muralles de teló de fons li confereixen un ambient molt místic.

A més, a Mallorca s'estén la Setmana Santa gràcies als Pancaritats, romeries que visiten diferents ermites de l'illa, de les quals destaca, a Palma, el Diumenge de l'Àngel. Altres processons i Davallaments notables són els de Pollença, amb el crist baixat pels confrares des del Calvari, les d'Artà i Felanitx.

A més, la Setmana Santa de Mallorca permet "gaudir de la seva rica gastronomia, amb productes tan deliciosos com les panades (empanades de carn, pèsols) i els rubiols (de pasta dolça farcida de cabell d'àngel, mató o confitura)".

Processons de Setmana Santa a Palma: Horaris i talls de trànsit (click)