diumenge 28 maig 2023 INICI | FIRES | FESTES | MERCATS | COMERÇ LOCAL | GASTRONOMIA | ESDEVENIMENTS | REPORTATGES | AGENDA

LXVIII CONCURS DE COCTELERIA ILLES BALEARS


Per Xisco Barceló

En l'Escola d'Hoteleria de l'UIB se celebrava un any més el concurs de cocteleria que organitza l'Associació de Bartenders Illes Balears i van 68 edicions. En ell, s'han presentat 15 participants per a concursar en la "Categoria Bartenders Choice".

Amb l'assistència d'unes 300 persones, amb els quatre primers participants ultimant la decoració, amb el jurat tècnic i el jurat degustativo preparats, es donava inici a aquest nou lliurament amb una introducció dels presentadors; Xisco Barceló i Sonia Pou que donaven pas al president de l'Associació de Bartenders Illes Balears.

Juan Antonio García va donar la benvinguda i va reivindicar la labor de professionalitat dels barmans i va destacar la importància en la formació de l'Escola d'Hoteleria de l'UIB. Uns minuts després passarien per l'escenari els 15 concursants, alguns d'ells professionals, altres estudiants encara, per a mostrar les seves habilitats davant un públic lliurat.

Pablo Melian va ser l'encarregat que s'emetés en striming tot el que estava ocorrent a l'interior. Va ser una de les novetats que s'han incorporat i que agilitzen i divulguen les excellències de l'esdeveniment.

El públic va poder degustar els productes que van exhibir els patrocinadors i d'un aperitiu de productes de Mallorca als quals convidaria l'Associació de Bartenders Illes Balears. Mentrestant, el concurs anava avançant, anaven canviant els concursants i els jurats controlaven cada detall dels exercicis, tant en la tècnica com en la degustació.

Els presentadors aprofitaven els espais de temps per a entrevistar diversos professionals del sector de l'hostaleria i gastronomia que amb les seves opinions aporten reconeixement al treball de l'Associació. Després de més de dues hores d'activitat, arribaven els veredictes finals que es donaven a conèixer amb música i una mica de suspens…

Per a tots els participants, aquesta és una experiència única i necessària si un aspira a prosperar, aconseguint els premis que li permetin assistir a concursos nacionals i internacionals. De fet el guanyador en la categoria de Cap de bars amb el còctel 'Les meves memòries', José Cortés que va revalidar per segon any consecutiu, serà qui representarà a Balears en la pròxima edició nacional que se celebrarà a Tenerife.

Adrián Vázquez va obtenir el primer lloc com a Jove Bartender i també el de Millor decoració, en segon lloc Biel Ramón i Biel Llabrés i en tercera posició Ángel David Pérez i Ismael Sbai.

Els guanyadors tindran l'honor de tenir les seves fotos amb el premi entre les mans. L'acte va finalitzar amb una foto de família en la qual tots els participants felicitaven els primers classificats.