dilluns 05 juny 2023 INICI | FIRES | FESTES | MERCATS | COMERÇ LOCAL | GASTRONOMIA | ESDEVENIMENTS | REPORTATGES | AGENDA

Els mercats a MallorcaLa tradició dels nostres mercats és una conseqüència de l'entorn agrícola que sempre ha caracteritzat el nostre territori. El mercat de Sineu o el Dijous Bo, a Inca, el de Manacor o Llucmajor, eren alguns dels mercats més significatius de la Mallorca rural.


Actualment, els mercats han anat perdent aquesta vessant inicial i s'han fet extensius als pobles grans, als caps de comarca o a Palma.

D'aquesta manera, s'han anat revitalitzant, han perdut el seu sentit primitiu i han ressorgit com a grans mercats d'exposició de menjars, d'artesanies, de mobles, de ramells o de festa als pobles, lligats a l'oci i com a un recurs turístic més. Malgrat la crisi del COVID-19, els mercats han seguit funcionant a Mallorca, recuperant el sentit de la compra local i conscient a Mallorca, de producte KM0, segona mà o reciclatge.

MERCATS SETMANALS A L'ILLA DE MALLORCA

Dilluns:

La imagen puede contener: comida, texto que dice

Caimari, Cala Millor, Calvià, Lloret de Vistalegre, Manacor, Mancor de la Vall, Montuïri.

Dimarts:

Alcúdia, s'Alqueria Blanca, s'Arenal, Artà, Campanet, Llubí, Pla de na Tesa, Paguera, Pina (Algaida), Porreres, Portocolom (Felanitx), Santa Margalida.

Palma: Can Pastilla, Pere Garau, Santa Catalina (c/ de Soler), Plaça del Bisbe Berenguer de Palou (mercat agroecològic).

Dimecres:

Andratx, s'Arenal (Llucmajor), Bunyola, sa Cabana (Marratxí), Capdepera, Cas Concos (Felanitx), Deià, Llucmajor, (passeig Jaume III), Llucmajor (Maioris), Las Palmeras (Llucmajor), Petra, Port de Pollença (Pollença), Santanyí, Sa Ràpita (Campos), Selva, Sencelles, Sineu, Vilafranca de Bonany.

Palma: s'Arenal, es Coll d'en Rebassa.

Dijous:

S'Arenal (Llucmajor), Ariany, Calonge (Santanyí), Campos, Consell, Inca, es Llombards (Santanyí) Moscari (Selva), Palmanyola, Pòrtol, Marratxí, Port de Sóller (Sóller), Ses Salines, Sant Joan, Sant Llorenç des Cardassar.

Palma: Can Pastilla, Pere Garau.

Divendres:

Algaida, s'Arenal (Llucmajor), Binissalem, Can Picafort (Santa Margalida), Inca, Llucmajor, Maria de la Salut, es Pont d'Inca (Marratxí), Port d'Alcúdia (Alcúdia), Son Carrió, (Sant Llorenç des Cardassar), Son Ferrer (Calvià), Son Servera.

Palma: Rafal Nou (entre els carrers de Selva i de ses Salines), sa Vileta (plaça de Tarent).

Dissabte:

Alaró, Algaida (segon dissabte de cada mes), s'Arenal (Llucmajor), s'Arracó (Andratx), Artà, Badia Gran/Pedrafort (Llucmajor), Biniali (Sencelles), Búger, Bunyola, Cala Rajada (Capdepera), Campanet, Campos, Can Picafort (Santa Margalida), Costitx, Esporles, Estellençs, Palmanyola, s'Horta (Felanitx), Lloseta, Manacor (segon dissabte de cada mes, mercat de segona mà i intercanvi) Portocolom (Felanitx), Puigpunyent, Santa Eugènia, Santa Margalida, Santa Eugènia, Santa Margalida, Santa Ponça (Calvià), Santanyí, sa Ràpita (Campos), Sencelles, Sóller.

La imagen puede contener: texto que dice

Palma: Plaça del Bisbe Berenguer de Palou (mercat agroecològic), Pere Garau, Santa Catalina (c/ de Soler), Son Ferriol, Son Fuster Vell.

Diumenge:

Alcúdia, Consell, Felanitx, Inca, Llucmajor, Muro, Sa Pobla, Polígon de Marratxí (Marratxí) Pollença, Portocristo (Manacor), Santa Maria del Camí (cancellat temporalment), Valldemossa.

Palma: Plaça de la Verge del Miracle (1r diumenge de cada mes).

MERCATS ESTACIONALS A L'ILLA DE MALLORCA*

*subjectes a canvis deguts a les noves regulacions COVID-19. Consultau els respectius ajuntaments

Port d'Alcúdia:

de juny a setembre: mercadet d'estiu, el dimecres, dijous, divendres i dissabte, al passeig Marítim del Port d'Alcúdia (de 18 a 22 h).

Andratx:

23 de juny: mercat de sant Joan, al carrer del Torrent de Camp de Mar (de 18 a 24 h.).

3 i 4 d'agost: mercat de la Palomera, nocturn, a l'Avinguda de Jaume Ide Sant Elm (de 18 a 24 h.)

11, 18 i 25 d'agost: mercat d'estiu, dia 11 i 25 d'agost a la llonja del Port d'Andratx i dia 18 d'agost al Torrent de Camp de Mar (de 18 a 24 h.).

30 i 31 d'octubre: mercat de les flors a la Plaçza d'Espanya d'Andratx (de 8 a 14 h).

16 i 23 de desembre; mercat de Nadal. (dia 16 de desembre a la plaça d'Espanya d'Andratx i dia 23 de desembre a la Llotja del Port d'Andratx (de 10 a 18 h).

Artà:

De març a octubre (pendent de confirmar) els dimarts, mercat artesanal als jardins de na Batlessa( de 9 a 14 h.).

Calvià:

De maig a octubre: diàriament, mercat de Peguera a la plaça de Niça i al Bulevard de Peguera (zona pinada de 19 a 24 h.)

De maig a octubre; diàriament, mercat de Santa ponça al carrer Gran Via Puig de Galatzó de Santa Ponça (de 19 a 24 h.).

De maig a octubre; diàriament, mercat de palmanova al passeig del Mar de Palma Nova 8de 19 a 24 h.).

De maig a octubre; diàriament mercat de Magaluf a la plaça Jacques Sasson de Magaluf (de 19 a 24 h.).

Campanet:

Festes de Nadal; mercadet de Nadal a la plaça Major de Campanet (de 10 a 14 h.)

Sense determinar; mercat de segona mà, a la plaça Major ( de 9 a 14 h.).

Campos:

21 i 22 de desembre; mercat nadalenc, a la plaça de Pere Ignasi de Campos (de 9 a 21 h.).

20 i 21 d'abril; mercat de llibres i roses, a la plaça Major de Campos (de 9 a 14 h.).

Capdepera:

De l'1 de maig al 31 d'octubre; el dilluns, el dimecres i el divendres, mercat artesanal a la plaça del castellet de Cala Rajada (de 18 a 23 h.).

Consell:

Nadal; el dissabte i el diumenge, mercadet de Nadal a ala plaça Major de Consell (de 10 a 22 h.).

Esporles;

Els dos dissabtes abans de les festes de Nadal; mercadet artesanal de Nadal a la placeta del Jardinet (de 10 a 20 h.).

Felanitx:

De l'1 de maig al 10 d'octubre; el divendres, mercat nocturn de Cala Ferrera (de 18 a 24 h.).

De l'1 de maig al 15 d'octubre; el dissabte, mercat nocturn de Portocolom (de 18 a 24 h.).

Llucmajor:

De juliol a setembre; el dimarts horabaixa, mercat d'estiu de s'Estanyol a la plaça del Pescador (de 17 a 20 h.).

Manacor:

De maig a setembre; el dijous, mercat al passeig de la Sirena de Porto Cristo (9 a 14 h.).

De Juny a setembre; el dijous, mercat d'estiu al camí de la Mar de s'Illot (de 18 a 24 h.).

13, 14, 20, 21, 27 i 28 de desembre i 3 i 4 de gener, mercadet de Nadal a la plaça del rector Rubí de Manacor (de 10 a 20 h.).

Muro:

Del 20 de maig al 15 d'octubre(aproximadament), diàriament, mercat turístic de la platja de Muro, a l'avinguda del Mar (de 19 a 23 h.).

Montuïri:

Durant tot l'any; el tercer dissabte de cada mes, "Dissabtes de Pam a Pam" a la plaça Major (de 9 a 13 h.).

Palma:

Durant la segona quinzena de febrer; el divendres i el dissabte, mercat d'artesans a la plaça Major (de 10 a 14 h.).

Març: el dilluns, el dimarts, el divendres i el dissabte, mercat d'artesans a la plaça Major (de 10 a 14 h.).

Abril: (Setmana Santa i la setmana següent), tots els dies mercats d'artesans a la plaça Major (de 10 a 14 h.).

Des d'abril fins a la Fira de Nadal; el dilluns els dimarts, el dijous, el divendres i el dissabte, mercat d'artesans a la plaça Major (de 10 a 14 h.)

Des de la setmana Santa i fins el mes d'octubre; el dilluns, el dimarts, el divendres i el dissabte, mercat d'oficis artesans a s'Hort del Rei (de 10 a 17 h.).

Des d'abril fins a octubre; els dissabtes baratillo a l'avinguda Gabriel Alomar i al carrer Escola Graduada (de 8 a 14 h.).

De l'1 de maig al 31 d'octubre; diàriament, mercat a les Meravelles, platja de Palma (de 20 a 24 h).

De l'1 de maig al 30 de setembre; de dijous a diumenge, mercat artesanal de Sagreraal passeig Sagrera (de 19 a 00,30 h.).

Porreres:

Durant tot l'any: el primer dissabte de cada mes "Dissabtes de Pam a Pam" (producte local i de proximitat) a la plaça de la Vila (de 9 a 13).

Durant l'hivern; els dissabtes, mercadet de Nadal, a la plaça de la Vila (de 17 a 20 h.).

Sant Llorenç des Cardassar:

De maig a octubre; el dimecres, mercat a la plaça del Mercat de sa Coma (a partir de les 19 h.).

De Juny a setembre; el dissabte, mercat al carrer de Gregal de s'Illot (de 18:30 a 22:30 h.).

Santa Margalida:

De maig a octubre (pendent de confirmar) mercadet nocturn a Can Picafort, al carrer de Josep Tries, plaça de Cervantes i barriada de Son Bauló (de 18 a 23 h.).

De maig a octubre (pendent de confirmar) mercadet de Son Serra, a l'avinguda de na Borges de Son Serra de Marina (de 10 a 22 h.).

Santanyí:

De l'1 de maig al 31 d'octubre (pendent de confirmar), el dijous, mercat artesà i nocturn d'estiu de Cala Egos, avinguda de sa Marina (de 18 a 23 h.).

De l'1 de maig al 31 d'octubre (pendent de confirmar), el diumenge, mercat nocturn d'estiu de Cala D'Or, artesà, plaça de Toni Costa (de 18 a 23 h.).

De l'1 de maig al 31 de setembre (pendent de confirmar), el divendres, mercat d'artesans a Santanyí, a la plaça Major (de 19 a 23 h.)

De l'1 de juny al 30 de setembre (pendent de confirmar), el divendres, mercat nocturn d'estiu a PortoPetro, artesà, plaça des Caló des Moix (de 18 a 23 h.).

De l'1 de juliol al 30 de setembre (pendent de confirmar), el dissabte, mercat nocturn d'estiu de Cala Figuera, artesà, a l'avinguda de la Verge del Carme. (de 18 a 23 h.).

Ses Salines:

D'abril a octubre el dimecres horabaixa, mercat de la Colònia de Sant Jordi a l'avinguda de la Primavera (de 16 a 22,30 h.)

Advertiments-

Les dades consignadesen aquest calendari provenen de la informació requerida per la Direcció General de Comerç i empresa de les entitats organitzadores de les fires i els mercats de les illes Balears i s'actualitza amb les modificacions eventuals de dades que li comuniquen les entitats organitzadores. Aixó no obstant, en previsió de possibles modificacions que no s'hagin pogut actualitzar, es recomana confirmar amb les entitats organitzadores les dates dels actes abans d'assistir-hi.