dissabte 24 de febrer 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

Mercat medieval de CapdeperaEl mercat medieval de Capdepera és una de les nostres festes preferides de Mallorca. El poble sencer es «trasllada» a l'època medieval i s'omple de decoracions de l'edat mitjana. Aquesta festa se celebra des de l'any 2000 i commemora la fundació de Capdepera per Jaume II l'any 1300.

Fidel a la seva cita, cada tercer cap de setmana de maig se celebra al Castell de Capdepera el Mercat Medieval, un popular esdeveniment que aprofita el bon estat de conservació del castell per a convertir el municipi en una autèntica fortalesa medieval. El poble es vesteix d'època i s'omple de colors, sons i olors capaços de transportar-te a l'Edat mitjana.

Són moltes les activitats de les quals podràs gaudir en el municipi amb motiu del Mercat Medieval. Els habitants, per exemple, pinten escuts de fusta d'acord amb la representació heràldica dels seus cognoms i els pengen en les finestres i els balcons de les cases. Els nens, per part seva, són els encarregats de decorar amb estendards elaborats per ells mateixos els carrers per els que discorre el mercat. Uns carrers engalanats amb multitud de cintes de colors.

Durant els dies en què transcorre el mercat, els artesans, tant de les Illes Balears com de fora d'elles, mostren els seus oficis a tots els visitants. Aquests últims podran trobar prestatges replets de productes típics alimentaris, artesanals, tèxtils, musicals i lúdics fabricats in situ per forjadors, ferrers, herboristes, platers, copistes, fusters, malabaristes, sabaters, mags, brodadors, esculptors, formatgers i ceramistes, entre molts altres.