diumenge 14 d'abril 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

Mercats en MallorcaEls mercats a Mallorca se succeeixen pràcticament diàriament en totes i cadascuna de les seves localitats. A diferència dels quals s'exhibeixen en poblacions petites que normalment els propis habitants són els clients que els mantenen, els cal tenen una gran afluència de públic incloent a nombrosos turistes.

El cas del Mercat de Sineu, és un dels més tradicionals de l'illa que se celebra tots els dimecres des de l'any 1306 i que va ser instaurat pel rei Jaume II. Un lloc en el qual es comercia amb animals vius, maquinaria agrícola i eines, verdures, fruites i hortalisses, calçat, roba, embotits, formatges, artesania, etc.

Habitualment se celebren en horaris del matí fins al migdia i això genera un interessant moviment per a l'economia del municipi, l'ambient als carrers, a les terrasses dels bars, els petits comerços i principalment els restaurants que veuen augmentades la reserves de taules en aquest dia.

Santanyí, Santa María, Inca, Pollença, Alcúdia, Valldemossa, Artá, l'esmentat de Sineu potser per amplitud d'espai són els més coneguts, però en totes les poblacions de dilluns a diumenge es poden trobar ofertes atractives de productes frescos, artesans i una gran varietat d'articles en els llocs.

Guia setmanal de mercats en pobles de Mallorca:

Dilluns: Montuïri, Lloret, Calvià, Manacor, Caimari

Dimarts: Santa Margalida, Llubí, Artà, Alcúdia, Campanet.

Dimecres: Sineu, Villafranca de Bonany, Llucmajor, Santanyí, Andratx, Selva, Capdepera, Bunyola, Port de Pollença, Sencelles, Colónia de Sant Jordi.

Dijous: Sant Llorenç, Ses Salines, Campos, Deia, Sant Joan, Inca, Consell, Ariany, s'Arenal.

Divendres: María de la Salut, Ca'n Picafort, Binissalem, Son Servera, Algaida.

Dissabte: Alaró, Santanyí, Bunyola, Lloseta, Búger, Esporles, Campos, Santa Margalida, Santa Eugenia, Lloseta, Cala Cagada, Sóller, Costitx.

Diumenge: Valldemossa, Pollença, Muro, Porto Crist, Inca, Santa María, Felanitx, Consell, Alcúdia, Sa Pobla.

Cal destacar un altre tipus d'oferta que es presenta mitjançant els mercats de segona mà, o mercats ambulants o rastres i que solen celebrar-se en els caps de setmana. Són famosos i així ho mostra l'ampliació d'espai per a les zones d'aparcament en els de Consell, Santa María del Camí, Inca, Polígon Industrial de Marratxí, Polígon de Son Bugadelles a Calvià, Andratx, entre altres. A Palma entre els mesos d'abril i octubre té lloc cada dissabte la coneguda "subhasta" en les avingudes.