dissabte 24 de febrer 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA
Marratxí

Marratxí és un municipi de la comarca d'Es Raiguer format per un conjunt de pobles i nuclis urbans dels quals, curiosament, cap porta el nom de Marratxí

Formen part de Marratxí els nuclis de Es Pont d’Inca, Sa Cabaneta, Es Pla de na Tesa, Pòrtol, Marratxinet i Es Figueral. Gràcies a la seva proximitat en Palma, la població de Marratxí arriba als 36.000 habitants si sumam tots els seus nuclis urbans.

El municipi també limita amb altres termes com els de Bunyola, Santa Maria i Santa Eugènia. Tot apunta al fet que el nom de Marratxí és d’origen àrab, encara que en el llibre del repartiment de Mallorca de la conquesta el terme amb el qual s’esmenta és Barraxino. Marratxí és actualment un municipi amb gran activitat econòmica, que destaca per acollir grans centres comercials i un polígon industrial. L’agricultura, la ramaderia i l’artesania també han estat històricament activitats molt importants del municipi, d'entre les quals hi destaca la terrisseria.

De Marratxí cal esmentar dues fires: la primera és la Fira del Fang, celebrada el mes de març a Pòrtol, on es poden veure i comprar tota clase de peces elaborades amb fang de manera tradicional. L’altra és la Fira de la Tardor, localitzada a la plaça de Sant Marçal a Sa Cabaneta. Precisament Sant Marçal és el patró de Marratxí, i les seves festes se celebren durant la darrera setmana del mes de juny.

Els mercats setmanals de Marratxí tenen lloc el dimarts a Es Pla de na Tesa, els dimecres a Sa Cabaneta, el dijous a Pòrtol, el divendres a Es Pont d’Inca i el diumenge al polígon de Marratxí.
Newsletter