dilluns 15 d'abril 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA
Pollença

Pollença és un municipi de Mallorca situat a l’extrem nord de l’illa.

Se situa al punt més septentrional de la Serra de Tramuntana i compta amb una població de més de 16.000 habitants.

En el municipi de Pollença s’hi troben tres nuclis urbans: Pollença poble a l’interior, el Port de Pollença a la badia i Cala Sant Vicenç a la costa nord. Del municipi també en destaca la península de Formentor, punt geogràfic de referència i de gran bellesa. Limita amb els termes municipals de Sa Pobla, Alcúdia, Campanet i Escorca.

El poble té els seus orígens en el s. XIII, però el municipi de Pollença hereta el nom de l’assentament romà de Pollentia, que malgrat estar situat a Alcúdia influí en la toponímia de la zona.

Pollença disposa d’un important atractiu turístic, no de bades és el municipi mallorquí amb més quilòmetres costaners. A més a més, aquest poble se celebra una de les festes més conegudes de Mallorca: les festes de la Patrona, que tenen el seu punt àlgid en el moment de la representació del simulacre dels moros i cristians. Una festa plena de sentiment, punt de referència del calendari de molts de pollencins.

Altres grans festes del municipi de Pollença són les festes de Sant Antoni, la Setmana Santa amb l’espectacular Davallament de Divendres Sant, el Corpus Cristi amb la processó de les Àguiles i Sant Joan Pelós i les festes de la Verge del Carme i de Sant Pere al Port de Pollença. La fira tradicional de Pollença es celebra durant el mes de novembre i durant els darrers anys el poble ha guanyat més reconeixement amb la celebració de la Fira del Vi.

El mercat setmanal de Pollença se celebra el diumenge dematí als carrers del centre i el del Port de Pollença se celebra el dimecres.

MÉS INFORMACIÓ DEL MUNICIPI CLICANT AQUÍ

WEB AJUNTAMENT - www.ajpollenca.net

TELÈFON: 971 53 01 08

E-MAIL: ajuntament@ajpollenca.net

FACEBOOK AJUNTAMENT

INFORMACIÓ TURÍSTICA DEL MUNICIPI

DIES DE MERCAT:

POLLENÇA; diumenge

PORT DE POLLENÇA; dimecres

MERCAT NOCTURN DEL PORT DE POLLENÇA; dimats, dijous i divendres

(del 13 de maig al 13 d'octubre)