diumenge 14 d'abril 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA
Santa Margalida

Santa Margalida és un municipi situat al nord de la comarca del Pla de Mallorca que s’estén en part per la badia d’Alcúdia.

Aquest municipi consta de tres grans nuclis urbans: Santa Margalida, a l’interior, i Can Picafort i Son Serra de Marina, a la costa. Limita amb Muro, Artà, Maria de la Salut, Petra i Ariany, i la seva població supera els 11.500 habitants. Més de la meitat del quals resideixen a Can Picafort, el principal motor econòmic del municipi gràcies a l’activitat turística.

Al poble de Santa Margalida se’l coneix popularment com a “vila” entre els seus habitants, també anomenats “vileros”. L’agricultura i la ramaderia han tengut un paper molt important dins l'economia de Santa Margalida, que actualment es veu empesa per la força del sector turístic de les seves localitats costaneres.

El poble de Santa Margalida celebra la seva fira de primavera al començament del mes d’abril, un esdeveniment de marcat accent tradicional que ha incorporat recentment una mostra dedicada al fruit més característic del poble: l’ametlla i els seus productes derivats. Can Picafort, per la seva banda, organitza a finals de maig una fira dedicada a l’esport nàutic, que s'acompanya de les Jornades Gastronòmiques del Calamar.

Santa Margalida celebra el seu mercat setmanal els dimarts i els dissabtes, mentre que Can Picafort ho fa els divendres i els dissabtes. Entre els mesos de maig i octubre es poden trobar mercadets vespertins tant a Can Picafort com a Son Serra de Marina.