dilluns 15 d'abril 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA
Santanyí

En el punt més meridional de Mallorca i recorrent la costa pel sud-oest es troba el municipi de Santanyí.

Aquest municipi limita amb Ses Salines, Campos i Felanitx i pertany a la comarca del Migjorn. Santanyí posseeix una desena de nuclis urbans, entre els que destaquen el poble de Santanyí i les localitats turístiques costaneres de Cala Figuera, Portopetro i Cala d’Or, essent aquesta la més poblada del municipi. En conjunt, la població del municipi de Santanyí suma una mica més de 11.000 habitants.

El nom de Santanyí deriva del llatí Sancti Agnini, que significa 'ovella santa', i aquest animal és encara avui en dia la imatge de l’emblema del municipi. El turisme és el gran motor de l'economia de Santanyí gràcies a la seva extensa costa, però també s’hi poden trobar espais naturals com el Parc Natural de Mondragó. La pedra ha estat també un altre dels aspectes importants de l'economia del municipi.

Algunes de les fires destacades de Santanyí són la fira de tardor, la nit de l’art Canal’Art Santanyí o la Fira de la Pagesia de s’Alqueria Blanca. Les festes més destacades de Santanyí se celebren per Sant Jaume i Sant Andreu, mentre que Cala d’Or celebra Santa Maria del Mar, Calonge la celebra per Sant Miquel i Cala Figuera per la Mare de Déu del Carme.

Santanyí celebra dos mercats setmanals, un dimecres i l’altre el dissabte. Altres mercats destacats del municipi son el de Es Llombards i Calonge (dijous) i el de s’Alqueria Blanca (dimarts).