diumenge 25 de febrer 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA
Son Servera

Son Servera és un municipi costaner de la comarca del Llevant, situat al nord-est de l’illa.

Consta de quatre nuclis urbans: Son Servera poble, Cala Millor, Cala Bona i Costa dels Pins. En total el municipi acull a més d'11.000 habitants, i Cala Millor i Son Servera els nuclis més poblats. Son Servera agafà el nom d’una de les famílies propietàries de terrenys que ara formen el municipi.

El poble no va ser independent fins a ben entrat el segle XIX i durant molt de temps va dependre d’Artà. Actualment, Son Servera, gràcies als seus nuclis urbans de costa, s’ha convertit en un important punt de referència turístic gràcies a platges de gran afluència situades a Cala Bona, Cala Millor i d’altres més allunyades, com Sa Marjal i Es Ribells.

Son Servera és un dels pobles mallorquins en què se celebren amb més èmfasi les festes de Sant Antoni. Dimonis, torrades i foguerons protagonitzen aquestes festes que comencen amb la festa de la Troncada, on es recull la llenya per als foguerons.

A l’estiu, Son Servera fa festes durant el mes de juny amb les celebracions de Sant Joan i les fires. Altres festes del municipi són les festes de la Mare de Déu dels Àngels a Cala Millor i les Festes de la Verge del Carme a Cala Bona.

Son Servera celebra el seu mercat setmanal cada divendres. A Cala Millor també es pot trobar un mercat setmanal entre els mesos de març i octubre.
Newsletter