dilluns 15 d'abril 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

Antto Cabanellas: dona, mallorquina, influencer i DJ emergent


Anto Cabanellas és una professional alegre i transparent, en constant recerca de nous horitzons. Cabanellas treballa diàriament en una gestoria mentre administra activament les xarxes socials. Els caps de setmana es dedica a punxar a fires I festes de Mallorca. A més, sempre troba un moment per connectar amb la seva audiència a través de plataformes com Instagram i TikTok, on comparteix moments de la seva vida amb humor.

Fa ja bastant de temps que ocupes una posició rellevant en la indústria DJ a Mallorca. En el context de la setmana del 8M, dia de la dona treballadora, has sentit mai alguna trava dins el teu ofici?

Jo personalment no. Si bé diuen que per tot n'hi ha, sempre he trobat ajuda i companyonia. A més, cada vegada hi ha més dones dins el sector de la música electrònica. Al cap i a la fi, la festa no la fa un tot sol. Com més siguem, més riurem.

Per altra banda, sí que he batallat amb qualque comentari sexista fent referència que he arribat a punxar pel meu físic o per l'impacte que tenc a xarxes socials. No li he donat mai molta importància. Jo sé el que m'esforç. Això no obstant, són comentaris aïllats.

"Sí que he batallat amb qualque comentari sexista fent referència que he arribat a punxar pel meu físic".

També portes un llarg periode destacant a xarxes socials. Sovint fas humor a les xarxes de la càrrega mental que tens de dur la casa en comparació a la teva parella. Què n'opines d'això? Creus que continua passant? Quin és l'objectiu de fer-ne humor?

És una realitat avui en dia. Tot està amb l'educació que se'ns dona des de ben petits. A casa meva sempre s'han distribuït les feines de manera igualitària, però no és igual a totes les cases. No obstant això, pens que amb paciència i respecte tot es pot reeducar i ensenyar. De fet, crec que els joves estem fent bona feina en aquest sentit.

L'objectiu de fer-ne humor és captar l'atenció de la gent perquè se n'adonin d'un problema tan generalitzat i que això encara passa. Per exemple, també vàrem publicar un vídeo on la meva parella prohibia posar-me un vestit i va resultar que era per posar-se'l ell. Tot i el to humorístic, és una crítica directa a què mai ningú ens han de dir què ens hem de posar. No obstant això, l'objectiu general del meu contingut és l'entreteniment.

"Tot i el to humorístic, és una crítica directa a què mai ningú ens han de dir què ens hem de posar". 

Però clar, com comença el teu recorregut a xarxes socials?

Vaig començar a xarxes socials durant la pandèmia. Tenia molt de temps lliure i vaig començar a pujar a xarxes els típics "trends" que es feien per passar el temps. El meu contingut es va començar a viralitzar. Arran d'això, algunes marques de roba, cosmètics, accessoris, restaurants, perruqueries, hotels, etc. contactaren amb mi amb la finalitat de publicitar els seus productes o serveis. De veres que no ho havia cercat mai, però vaig decidir aprofitar l'oportunitat. I cal dir que només de rebre l'afecte de la gent que em segueix ha valgut la pena.

"De veres que no ho havia cercat mai, però vaig decidir aprofitar l'oportunitat".

És cert que sembla que dedicar-se a les xarxes socials és una feina fàcil i còmode, però, és sempre així?

Darrere les xarxes hi ha molta més feina de la que es veu. De fet, per motius personals, per salut mental i per no tenir ganes d'estar exposada públicament, fa més d'un any vaig deixar de publicar tan sovint. Em va venir genial per agafar forces. Fa uns tres mesos que he tornat a publicar amb més constància i no puc estar més contenta de l'acollida i l'estima que rep dia a dia.

I com a DJ, quan t'inicies?

Després de la pandèmia, quan tornarem a la vida social i a les festes, se'm va donar l'oportunitat per posar música a l'Atiar, un bar de Sa Pobla, el meu poble. Va ser tot un èxit i fins al dia d'avui no he aturat. M'he esforçat per anar millorant i fer-me un lloc dins el gremi del Djs on hi ha autèntics professionals que fa molts d'anys que hi formen part i on esper tenir cabuda durant uns anys més. Veure com gaudeix la gent amb tu és una sensació meravellosa.

"Veure com gaudeix la gent amb tu és una sensació meravellosa".

Ara que ets protagonista de moltes de les festes mallorquines, què és imprescindible per tu que hi hagi en una festa?

Un grup "verbenero", un escenari a la fresca i la mescla d'edat de 16 a 60 anys. Tots gaudint per igual.

Quines són les teves Fires i Festes mallorquines preferides?

Com a poblera que soc, sa millor és Sant Antoni a Sa Pobla. Així i tot, sempre he viscut molt les festes de La Beata, ja que ma mare és de Santa Margalida. Tenen una tradició preciosa. Tampoc em vull oblidar del carnaval d'estiu de Campanet, on hi he anat quasi cada any.

I si hem de xerrar de fires; qualsevol que sigui gastronòmica que menjar és de les coses que més gaudeixo d'aquesta vida.

A quines et podrem trobar punxant aviat?

Ara arriba Setmana Santa i això és sinònim de molta festa. D'aquesta manera, punxaré a Sa Festa de Sa Panada a Sart, on fan una panada de 80?kg. També per Sant Vicenç a Muro, Dimecres Sant pel "tardeo teachers" de Sa Pobla i Sineu, Dijous Sant a Sa Lluna, entre d'altres...

Cada cap de setmana hi ha trui i sempre public els meus "bolos" a xarxes, així que esper que ens hi trobem ben aviat i podem gaudir tots junts, amb respecte i civisme, de les festes i fires de Mallorca.

Propers "bolos": 

09/03 Pub 6 Kaires, Llubí. 22h. (HuaTech)

16/03 Sa Lluna, Inca. 22h

16/03 Muro. 1.30h

27/03 Boet, Sa Pobla. 17h

27/03 Horabauxa, Sineu. (HuaTech)

28/03 Sa Lluna, Inca. (HuaTech)

30/03 Sart, Inca. 17h

30/03 6 Tons, Muro. 21h.

30/03 Sart, Inca. 18h (HuaTech)

Segueix a Antto Cabanellas a xarxes socials: @anttocabanellas.