Bullit de peix d'Eivissa

Un dels guisats més reconeguts de la cuina eivissenca és el "Bullit de Peix" un plat de catàleg històric de la gastronomia marinera, dels quals millor defineixen la seva riquesa culinària.
Fins fa pocs anys aquesta delícia era menjar només reservat per a pescadors que la servien a bord i la preparaven amb els peixos que ningú compraria a la llotja i que capturaven amb les xarxes prop de les zones rocoses o fins i tot amb la morralla. Des de fa pocs anys els cercadors de tresors gastronòmics l'han recuperat com a menjar típic eivissenc, incloent-hi altres peixos per a l'elaboració i es pot demanar pràcticament a tots els restaurants de l'illa pitiüsa.
El que un altre temps fos un plat de sobrants, o del que se sol anomenar cuina humil, avui dia s'ha convertit en una recepta excellent en alguns establiments.
Per a la preparació del guisat es fan servir peixos trossejats, a més dels ja comentats peixos de roca, també es prepara amb rap o gall de Sant Pere. Els peixos s'han de bullir alhora amb unes patates mitjanes i per potenciar-ne més el sabor, es condimenta amb una salsa d'all i oli. El brou servirà per preparar un arròs a banda, un arròs sec que inclourà trossos de peix, hi ha qui hi afegeix trossos de sípia Un cop estigui a punt, se servirà com a segon plat.
Els ingredients de "bullit de peix" per a quatre persones, podrien aproximar-se al següent: