dilluns 05 juny 2023 INICI | FIRES | FESTES | MERCATS | COMERÇ LOCAL | GASTRONOMIA | ESDEVENIMENTS | REPORTATGES | AGENDA

Cristina Pérez: "La Mostra de Cuina és un aparador per a la restauració"


La directora del restaurant Schwaiger, Cristina Pérez, va arribar a l'illa de la mà deSchwaiger i 8 anys més tard va viatjar a Alemanya per continuar formant-se en un reconegut restaurant amb dues estrelles Michelin, Tantris. Un cop acabada la seva preparació va tornar a Mallorca, on va realitzar les funcions de Sommelier i Maitre durant uns anys més. És el 2007 quan s'embarca per recórrer els mars del sud a bord d'un iot com Chief Steward i dos anys més tard, tornaria al seu origen, al costat del xef Schwaiger, per començar junts aquest nou projecte anomenat, Schwaiger Xino's.

Quin balanç fas de la participació del restaurant Schwaiger a la Mostra de Cuina?

Faig un balanç molt positiu, ja que hem millorat la resposta del client al menú de la Mostra de cuina en relació amb l'any passat. El client ha estat molt receptiu amb el menú que vam elaborar per a la Mostra, ja que teníem un altre menú disponible, però es van decantar pel menú de l'ostra. Podríem dir que ha estat un èxit total i estem molt contents amb el resultat.

Què van poder degustar els assistents que van anar al restaurant Schwaiger a la Mostra de Cuina?

Com que la ruta dura 4 dies, decidim fer dos entrants, dos principals i unes postres per que poguessin triar. Els dos entrants que vam oferir van ser un 'Pa amb oli' líquid amb formatge maonès i una sopa de peix de roca mallorquí amb safrà, musclos i gambes. De plats principals van poder degustar un Bacallà gratinat amb tumbet i salsa de pebre vermell picant i un Llom amb col amb puré de patata rostida i ragout de pastanaga. I per postres vam fer una interpretació del Cardenal de LLoseta amb maduixes mallorquines i llimona.

Animaries altres restaurants a participar a la Mostra de Cuina?

Sí animaria altres restaurants a formar part de la Mostra de Cuina, ja que treballar amb producte local de quilòmetre zero, recordar receptes tradicionals i donar valor a la nostra cuina és el que enriqueix aquesta mena d'iniciatives. A més, el client, tant local com estranger, agraeix aquest tipus de cuina i propostes culinàries.

Creus que la Mostra de Cuina és un aparador per a la restauració?

La Mostra de Cuina penso que és un aparador per a la restauració, ja que esdevenimentsd'aquesta mena fan que la gent s'animi a sortir al carrer per conèixer les diferentspropostes gastronòmiques que ofereixen els restaurants de lilla. Qualsevol iniciativaque sigui moure el públic i que surtin de casa per menjar a restaurantsbenvinguda i la Mostra de Cuina ho aconsegueix.

Pel que fa al restaurant Schwaiger, quina perspectiva té per a aquest any? Com afronteu la temporada?

Afrontem la temporada amb molta incertesa i amb una mica de respecte. Ens trobem amb un any complicat tant per la pujada de preu en la matèria primera, que ha estat una autèntica bogeria, i també la pujada de preu de l'energia, dos factors que ens mantenen en alerta. La resposta del públic també està sent cauta i es nota que n'hi ha més per gastar i sortir, hi ha més contenció.

Al restaurant Schwaiger ofereix un Menú Diari que varia cada dia, En què us baseu per elaborar aquest menú?

Ens basem en allò que el mercat ofereixi i que sigui un producte de qualitat però sempre respectant el producte de temporada. Intentem que aquests productes siguin frescos, competitius i de temporada, però sens dubte el Menú Diari de Schwaiger es basa en allò que el mercat ofereixi i intentar que sempre sigui de proximitat.