dilluns 15 d'abril 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

El 2023 es veneren més de 2 tones de sobrassades de Mallorca i l'exportació augmentà un 4'1%


La Sobrassada de Mallorca IGP ja és present a Alimentaria 2024, un dels esdeveniments més importants de la indústria d'aliments i begudes a Europa, que va obrir les portes ahir, 18 de març, i s'estendrà fins al 21 de març de 2024 a Barcelona .

Així doncs, i en la seva segona jornada de fira, Antonia Maria Torres, gerent del Consell Regulador de Sobrassada de Mallorca, assegura que "encara és aviat per fer una valoració de la fira però sí que podem afirmar que hi ha moltíssima afluència de públic internacional" qual, afirma, és un bon indicador per complir el nostre objectiu quant a exportació.

En aquest sentit, Torres explica que "hem tingut un 2023 fort, pel que fa a dades de comercialització i hem notat una tendència a l'alça que esperem reforçar a Alimentaria 2024".

"La nostra missió és impulsar i reforçar la Sobrassada de Mallorca, així com un sector que necessita mantenir-se com a referència de la feina ben feta i apostar per un producte de la més alta qualitat" ha explicat la gerent del Consell Regulador. A més, ha afegit, "estem en un moment en què els reptes i les tendències de la indústria estan enfocats en temes com els aliments funcionals, la sostenibilitat i la IA".

Des de fa anys Sobrassada de Mallorca té una assignatura pendent amb l'exportació. "Hem passat d'exportar el 2021 i el 2022 el 2,7% a exportar el 4,1% de la comercialització total el 2023. Unes xifres que pensem que es poden incrementar en un sistema cada cop més sostenible", assegura Torres.

A més, "representem la tradició gastronòmica de l'illa, el saber fer dels mallorquins, que han aconseguit que les seves mans elaborin un producte deliciós i prestigi a tota la UE. Els nostres elaboradors s'han compromès a mantenir el sistema d'elaboració i curació de la Sobrassada de Mallorca IGP tradicional perquè aquest producte segueixi viu i tingui un futur comercial".

Per això, Torres destaca que "Alimentaria, i totes les accions que duem a terme al nostre estand, són cada any més importants que mai, ja que és una oportunitat per donar a conèixer, promocionar i expandir el consum i delit de la Sobrassada de Mallorca a nivell internacional".

Alimentaria 2024 celebra una de les edicions amb més participació d'empreses i professionals internacionals de la seva història, un 25% dels 100.000 visitants previstos arribaran de més de 120 països, consolidant-se com a plataforma europea referent del sector.

Dades d'elaboració i comercialització del 2023

Durant el 2023 la producció de Sobrassada de Mallorca va assolir els 2.174.167 quilos de producte, que es reparteixen en 2.060.370 quilos de Sobrassada de Mallorca i 113.797 quilos de Sobrassada de Mallorca de Porc Negre.

A més, el 2023, Sobrassada de Mallorca va consolidar la seva presència en mercats amb una comercialització total de 2.103.102 quilos, 1.981.412 quilos de Sobrassada de Mallorca i 121.690 quilos de Sobrassada de Mallorca de Porc Negre.

El 2023 es va iniciar amb un increment de comercialització de producte que, en avançar l'any, es va estabilitzar en xifres molt similars a les del 2022. Per això, es tracta d'un any estable i de consolidació de mercat.

D'aquesta manera, Sobrassada de Mallorca IGP es consolida com un referent de qualitat, complint els estàndards més exigents establerts pel Consell Regulador, destacant el compromís continu dels elaboradors, emparats pel segell de màxima qualitat europea, i compromesos amb la sostenibilitat , l'excellència i la tradició artesanal.

Una destacada oportunitat per als entusiastes de la gastronomia i els professionals del sector, els quals podran submergir-se en l'autèntica essència de la Sobrassada de Mallorca a l'estand C631, ubicat al pavelló 3.