diumenge 28 maig 2023 INICI | FIRES | FESTES | MERCATS | COMERÇ LOCAL | GASTRONOMIA | ESDEVENIMENTS | REPORTATGES | AGENDA

El Nadal a Mallorca: una tradició màgica

Què fer a Mallorca durant les festes de Nadal

Quan arriba el Nadal, a Mallorca comencen a proliferar mercadets, llums, Betlems, festes, matances, tradicions...

I és que Mallorca, com a illa amb una cultura d’arrel, celebra el Nadal d’una manera que no passa desapercebuda, ni per als locals ni per a turistes o visitants.

Fires i Festes de Mallorca us ofereix una panoràmica sobre el Nadal a Mallorca, des de les antigues tradicions més arrelades fins als nostres dies.

encesa de llums a Palma, que tradicionalment es fa a principis del mes de novembre, marca el sus del Nadal. És comú que les famílies s’apropin a la capital per tal de veure aquest espectacle, que se sol acompanyar d’espectacles de circ o de dansa al carrer.

També és tradició fer una xocolata calenta per alguns dels bars dels carrers del centre històric de Palma abans o després de fer la passejada per la Fira de Nadal i Reis de Palma, que sol ocupar gran part del centre: des de la plaça Major, la Rambla, via Roma o la plaça d’Espanya fins a la plaça Porta Pintada. I és que, quan arriba el Nadal, Palma es converteix en centre de compres, passejos i activitats d’oci per a nins, joves i adults.

Una altra de les tradicions d’aquestes dates és visitar algun dels nombrosos betlems que hi ha tant a Palma com als pobles. Un dels betlems més antics que podem trobar a la capital, i a Mallorca, és el de l'Església de la Sang, que té els seus orígens cap a l’any 1480.

D’altra banda, un dels betlems més divertits es pot veure a l'Ajuntament de Palma, on al voltant de la representació del propi poble es poden trobar miniatures representant escenes de la vida mallorquina.

Vers un Nadal a Mallorca més solidari i conscient

Des d’un temps ençà, el Nadal es viu a Mallorca cop de manera més solidària i participativa. Com a iniciativa dels consistoris (o amb la collaboració d’aquests) i associacions, aquestes dates que tradicionalment han estat de compra compulsiva es converteixen poc a poc en una tradició de consum més responsable i solidari.

D’aquesta manera es pretén fomentar, i en especial durant aquestes dates, una ciutat més sostenible, promocionant el transport públic i reciclant, alhora que es promou dur a terme un consum responsable, de producte local i potenciant el comerç de proximitat.

I no només a la capital: també als pobles estan sorgint cada cop més mercadets solidaris, que fomenten la reutilització i, en especial, el consum responsable i la revalorarització de l’artesania i els productes fets a mà. És el cas del Rata Market versió Nadal, el Christmas Market Alaró” o el “Nadal-fet-a-mà” a Sineu, entre d’altres.

MOLTS D'ANYS I BONES FESTES!