dimecres 22 març 2023 INICI | FIRES | FESTES | MERCATS | COMERCI LOCAL | GASTRONOMIA | ESDEVENIMENTS | REPORTATGES

El Tren de Sóller torna més preparat que mai. Puja i deixa't portar.


El Tren de Sóller, una de les atraccions turístiques més grans de Mallorca, va arrencar la temporada el 07 de febrer passat després d'uns mesos d'inactivitat a causa de les obres de reformes i millora de les seves installacions. En total, gairebé dos milions d'euros s'han invertit en aquesta posada a punt.


El Tren de Sóller és una de les icones turístiques de l'illa de Mallorca que aglutina milers de turistes. L'any passat més d'un milió de persones van pujar als vagons del tren per gaudir de les vistes de la Serra de Tramuntana, patrimoni mundial de la humanitat de la UNESCO l'any 2011.

La línia ferroviària té molts anys d'història. A més, gaudeix de gran protagonisme en la història dels ferrocarrils d'Espanya, i és que encara manté part de la seva maquinària original, cosa que el converteix en un tren més especial i emotiu.

Durant aquest període de reformes i millores s'ha dut a terme la posada a punt de les zones de via més deteriorades, per aconseguir més seguretat i un menor desgast del material rodant. Les vies han estat un punt important de canvi, sobretot a les zones on hi ha hagut més deteriorament al llarg de la temporada.

També, s'ha realitzat la rehabilitació integral del Pont sobre el Torrent de Can Barbarà el manteniment de l'arbrat del parc de les Estacions, a Palma, i la millora dels murs de contenció de marge tradicional en pedra.

En el transcurs d'aquesta aturada hi ha hagut una gran activitat als tallers, ja que el Ferrocarril de Sóller ha aprofitat per posar a punt totes les seves locomotores i vagons, substituint les peces amb un desgast més gran a causa del seu funcionament ordinari.

El Tren de Sóller torna més preparat que mai. Puja i deixa't portar.