dissabte 02 de desembre 2023 INICI | FIRES | FESTES | MERCATS | ESDEVENIMENTS | NOTÍCIES | AGENDA

L'escriptor mallorquí Xisco Barceló, nou director de la revista digital firesifestes.es


Barceló agafa el relleu al capdavant de la revista digital i de l'associació sense ànim de lucre MallorcaCrea, fins ara presidida per Miquel Pol.

Dimecres, 1 de febrer de 2023, Palma. - L'escriptor i periodista Xisco Barceló és el nou director de la revista digital temàtica firesifestes.es, gestionada per l'associació sense ànim de lucre MallorcaCrea, de la qual Barceló serà el nou president.

Així, després de l'adeu de Miquel Pol, fins ara president i director de l'associació i la revista digital respectivament, Xisco Barceló agafa el relleu amb l'objectiu de "continuar amb la tasca de difusió de la cultura balear a través de firesifestes.es".

Miquel Pol ha decidit posar punt final després d'una dilatada carrera al capdavant de diferents mitjans de comunicació. "Crec que és el moment de descansar i passar a altres mans i a una altra junta directiva tota la gestió de l'associació MallorcaCrea".

Miquel Pol va ser director i editor del diari 'Part Forana'. A més, va posar en marxa 'Ciutat' i 'Set Dies', que van conformar, fa quinze anys, els tres diaris gratuïts de Mallorca. Miquel va traspassar els seus coneixements del paper a la versió digital, que va desembocar en la creació de firesifestes.es "una revista digital temàtica que, en el moment de la seva posada en marxa, va ser pionera, ja que no n'hi havia cap que recollís les tradicions, fires i festes de les illes".

Firesifestes.es, és una revista digital on els lectors podran trobar, a més de reportatges sobre la cultura balear i la història dels seus llocs més emblemàtics, una recopilació de totes les fires, mercats i festes de les illes "perquè a tot aquell que els interessi conèixer i gaudir de la nostra cultura i tradicions, així com els nostres paratges més bells i emblemàtics, pugui trobar tota la informació i planificar els seus caps de setmana o les seves escapades", assegura el seu nou director.

A més, la revista digital firesifestes.es "es converteix en un espai perquè tots els consistoris de les illes puguin veure reflectit el treball que es fa des dels diferents municipis a favor de la cultura i les tradicions locals. Totes les illes hi tenen cabuda i estaran representades en aquesta revista".

Xisco Barceló va començar el seu camí als mitjans de comunicació fa 50 anys, concretament a la ràdio. A més, ha treballat a premsa escrita, televisió local, autonòmica i nacional i actualment collabora amb diferents mitjans com Mallorcadiario.es i Ràdio Calvià, entre altres activitats relacionades amb el món de la cultura i les arts.

"Per mi és un repte i una satisfacció posar-me al capdavant d'una revista digital com aquesta i des del punt de vista de l'associació, que és una associació si ànim de lucre, volem i desitgem continuar amb la tasca, posada en marxa per Miquel fa vuit anys, de difusió de la cultura balear a través de firesifestes.es", ha finalitzat Xisco Barceló.