dissabte 24 de febrer 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

Exposicions que no et pots perdre aquest febrer a Mallorca


Descobreix les joies culturals de Mallorca aquest febrer amb una selecció de les exposicions temporals més destacades. Des de l'art contemporani fins a la història local, l'illa ofereix una àmplia gamma d'experiències artístiques imperdibles.

Ya no baila la luz en mi sonrisa

Exposició "Ya no baila la luz en mi sonrisa. Capítol III. Communio" de Lucía C. Pino, Àngels Ribé, Natalia Domínguez, Sofía Montenegro, Paula García-Masedo a Ana Mas Projects. Comissariat per Beatriz Escudero. Després dels capítols Pell (I) i Lloc (II) del cicle, aquesta nova exposició converteix l'espai de la galeria en possibilitat i metàfora dels llocs de trobada comunitaris que el pensament contemporani ha titllat "teòricament" de buits i inútils, on la trobada i la relació amb l'altre es troben en constant perill de ser insuficients per generar un espai d'afecte necessari que generi vincles que ens sostenguin comunitàriament, els uns amb els altres. El projecte defensa les possibilitats de trobada, hibridació i enteniment del no-lloc...

Ubicació: Qomomolo. Passatge de Can Feixina, Llevant, 07005 Palma, Illes Balears

Dates: Del 25.11.2023 al 02.02.2024

Enllaç d'interès: http://www.qomomolo.com/2024/01/exposicion-ya-no-b...

Los «vintage»

Rocio Santa Cruz presenta "Los vintage de Pilar Aymerich", primera exposició de la fotògrafa a la galeria. Es tracta d'una selecció molt especial de fotografies, algunes d'elles inèdites fins a la data, totes elles són tiratges d'època, vintages, revelades per la pròpia autora. Aymerich, a través de la seva lent, va capturar la Barcelona de les últimes dècades del segle XX, explorant així diferents perspectives socials, polítiques i feministes d'un país en transició.

"A vegades a l'arribar al meu estudi després d'un reportatge deixava el carret fotogràfic al laboratori, damunt de la fòrmica blanca prop de l'ampliadora i no revelava fins l'endemà per sentir el plaer de saber que tenia una realitat amagada, capturada. Retardava el moment en el qual podria tornar a veure el que ja havia vist i que em pertanyia." – Pilar Aymerich...

Ubicació: Qomomolo. Passatge de Can Feixina, Llevant, 07005 Palma, Illes Balears

Dates: Del 29.11.2023 al 03.02.2024

Enllaç d'interès: http://www.qomomolo.com/2024/01/exposicion-los-vin...

"Sin título, 2019-2024" de Marcelo Viquez

Sin título, 2019-2024, de l'artista uruguaià resident a Mallorca Marcelo Viquez, és una installació performativa que s'activarà i completarà amb la intervenció dels visitants que, sense tenir plena consciència de la seva participació, no descobriran la magnitud de l'obra fins a arribar a l'última sala del recorregut a través d'aquest singular espai expositiu. Una tela blanca disposada sobre el terra recorre tot l'itinerari i serà trepitjada i embrutada per les persones que visitin l'exposició. A l'extrem final de la tela es troba un màstil trencat la qual cosa permet intuir que es tractava d'una bandera (formalment una bandera es defineix com una peça de tela, comúment de forma rectangular, que s'assegura per un dels seus costats a un màstil o a una driza). Comissariat per Helena Juncosa.

Entrada: gratuïta

Ubicació: Aljub / Casal Solleric

Dates: del 20.01.2024 al 17.03.2024

Enllaç d'interès: https://www.palmacultura.cat/ficha.php?Cod_not=118...

Breaking the monument

Es tracta d'una selecció d'obres d'artistes provinents de contextos molt diferents que, de maneres molt diverses, ataquen el poder de les imatges preestablertes; de totes les que ens manipulen i condicionen, que ens limiten, que ens reproven, ens censuren i censuren. Un conjunt de creadores que treballen des de la subtilitat, però també des de l'atac frontal, des de la iconoclàstia i la subversió dels símbols, des d'unes noves imatges de lluita i de contrapoder, des de l'omissió, la transmutació i la ironia, des de la visualització i el conflicte; una imaginaria de defensa, reacció i contraatac, que opera des de la barricada i la poesia, que fon els bronzes, que converteix en escombraries el marbre, que crea les noves imatges de resistència des de l'emoció i la raó. Per María María Acha-Kutscher, Ana Laura Aláez, Manal Al Dowayan, Ghada Amer, Zoulikha Bouabdellah, Kimsooja, Claudia Peña Salinas, Marinella Senatore. Comissaris: Santiago Olmo i Fernando Gómez de la Cuesta. Coproduïda amb el Centro Galego de Arte Contemporánea (CGAC)

Entrada: gratuïta

Ubicació: Casal Solleric. Passeig del Born, 27.

Dates: del 01.02.2024 al 31.03.2024

Enllaç d'interès: https://www.palmacultura.cat/ficha.php?Cod_not=118...

Retrospectiva de Joan Lacomba

Joan Lacomba (Palma, 1934-2022) ha estat un clar exemple d'artista multidisciplinari. S'ha reconegut l'obra i la trajectòria de Lacomba en diverses ocasions: amb el premi Francesc de Borja Moll del Govern, el premi Emili Darder de l'Obra Cultural Balear, etc. L'extensa producció pictòrica d'aquest artista abasta des de les obres inicials centrades en paisatges urbans, retrats o bodegons minimalistes, fins a l'etapa més consolidada i madura. En la seva obra es poden reconèixer trets figuratius, abstracció gestual o surrealisme.

Entrada: gratuïta

Ubicació: Auditori de Sa Mániga, Cala Millor.

Dates: del 27.01.2024 al 30.03.2024

Enllaç d'interès: https://www.samaniga.es/es/activitat/1948

Arrelart

Es tracta d'una exposició collectiva de dones de Sineu. És una proposta iniciada per Dones d'Arrel. És una oportunitat única per donar suport a artistes locals feministes.

Entrada: gratuïta

Ubicació: Ajuntament de Sineu

Dates: del 27.01.2024 al 03.02.2024

Enllaç d'interès: https://firesifestes.es/event/arrelart-a-sineu

Artis interventum

Es tracta d'una exposició temporal de Vicens Palmer, Miquel Segura, Jorge Cabral i Llorenç Cabrit. El comissari de l'exposició és Xisco Barceló.

Ubicació: Ca'n Garau Centre d'Art. Carrer d'Antoni Maura 14, 07140 Sencelles, Illes Balears.

Dates: del 01.02.2024 al 24.02.2024

Vinyes i Vinyetes

El Clúster de Còmic y Nous Mitjans presenta "Vinyes i Vinyetes", una mostra itinerant que fusiona l'essència del vi i l'art del còmic. Amb la participació de 14 destacats autors com Max, Pere Joan, Canizales, Tomeu Seguí i Jaume Balaguer, qui han illustrat les etiquetes de les ampolles de vi, cava o vermut de cellers mallorquins, aquesta exposició promet ser una experiència visual única. El comissari de l'exposició és Rafel Vaquer, del Clúster de Còmic, qui convida al públic a submergir-se en el món del còmic i el vi a través d'aquesta exposició collectiva.

Entrada: gratuïta

Ubicació: Ajuntament de Calvià

Dates: divendres 2 de febrer a les 19h

A més d'aquestes destacades exposicions temporals que s'obren al gener i febrer, Mallorca ofereix una rica oferta de galeries d'art amb obres de gran qualitat. Si estàs buscant submergir-te en una tarda de contemplació artística a l'illa, Fires i Festes t'ofereix una selecció de les principals galeries, museus i llocs per visitar. Descobreix el ric panorama cultural de Mallorca i deixa't inspirar per les seves diverses expressions artístiques.

Es Baluard, la fundació Pilar i Joan Miró, la fundació Juan March o la fundació La Caixa, són alguns dels principals museus que podrà trobar a Palma. Fent clic al següent enllaç, Fires i Festes li ofereix una àmplia llista dels principals museus de Mallorca, un pla alternatiu per a tots els gustos i edats: https://firesifestes.es/es/reportaje/los-mejores-m...

I per si no li convenç cap d'aquestes opcions, a continuació s'ofereix una llista d'algunes altres galeries d'art de l'illa:

- Casal de Cultura Can Gelabert, Binissalem.

- Galeria Dinoís Bennassar, Pollença

- Son Barrina Gallery, Llubí

- Art Sóller, Sóller