dilluns 15 d'abril 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

Felanitx i la seva cita amb l'art 'nitx de l'art 2023'


Felanitx va celebrar una edició més de la Nitx de l'Art vestint amb art els gairebé 60 espais habilitats al municipi. Ple d'artistes i visitants en una calorosa nit d'agost.

Començaria amb el pregó del periodista i fill del poble Carles Marín des del balcó de l'Ajuntament. Amb aquesta invitació i la de l'alcaldessa Catalina Soler a recórrer els carrers de Felanitx per trobar-se amb una infinitat de propostes de més de 200 artistes, de pintura, escultura, fotografia, disseny de moda, música i el record inesborrable a l'ambient del que fos sis campió del món de ciclisme a pista que moria aquesta setmana passada a l'edat de 97 anys.

Entre les impactants propostes destacaria la performance Breacking the Spell protagonitzada per l'artista Susy Gómez amb la cantant de Manacor Joana Gomila que van interpretar la llegenda de Maria Enganxa i sa Font. 

La proposta cultural ha deixat constància una vegada més del bon fer del consistori que any rere any aconsegueix aglutinar, un variat nombre de creadors, nacionals, internacionals i novells al voltant d'una gran trobada de les arts plàstiques i el nombre de visitants creix a cada edició i això es nota a l'hora de desplaçar-se pels carrers on estaven establerts els circuits o rutes per visitar els espais artístics.

L'artista de Sineu, Marcos Vidal ha rebut el premi per la seva obra "la Festa" que va presentar al Certamen d'Arts Plàstiques de Felanitx i en què competien 90 propostes de tants artistes. El dissenyador felanitxer Miquel Adrover va ser l'encarregat de lliurar-li el premi.

Text: Xisco Barceló