diumenge 14 d'abril 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

La 'Gala Más In' omple el Teatre Principal de Palma

febrer

La desena edició de la 'Gala Más IN', l'esdeveniment d'art inclusiu més important d'Europa, Organitzada per la Fundació Grupo SIFU, va omplir dijous passat el Teatre Principal de Palma. La gala va congregar més de 750 persones que van poder gaudir d'un espectacle únic, en què 50 músics i ballarins, amb discapacitat i sense, van posar drets els espectadors que van anar a l'espectacle.


La primera actuació va ser la de parkour de la mà dels artistes Rubén Roldán i Iván Pérez, dos joves que han convertit aquest estil urbà en la forma de vida. Va ser un dels primers exemples de superació de la nit, ja que Rubén Roldán és un jove que va perdre una de les cames en un accident.

Minuts més tard va fer la seva entrada a l'escenari el president de Juaneda Hospitals, Joan Alguersuari, que iniciava el discurs agraint al Grup SIFU i al Teatre Principal per "incloure de manera igualitària tot el talent".

El teló tornava a obrir-se per presentar la segona actuació de la nit, 'Bach en moviment', 'preludi de la primera suite de Bach' de la mà del violoncellista, Eric Díaz, acompanyat dels ballarins María José Moya, una ballarina amb poliomielitis, i Maxime Iannarelli. Eric, diagnosticat de TEA (Trastorn de l'Espectre Autista) amb només tres anys, ha aconseguit que la música i el violoncel siguin les eines per expressar les seves emocions.

La tercera actuació va anar a càrrec de Joel Bueno, un artista amb paràlisi cerebral que afecta la seva mobilitat i llenguatge verbal, i que es comunica a través de la seva mirada amb Eyeharp, un programari informàtic que permet interpretar música visualment. Va interpretar 'Every breath you take' del grup 'The Police', acompanyat pel violinista Oriol Saña; Antonio Belmonte; músics i professors de l'Escola Municipal de Música Centre de les Arts (EMMCA); Albert Bello; Maria Pascual i Joaquim Rodríguez.

'L'Oboe de Gabriel' d'Ennio Morricone va ser la quarta interpretació de la nit. Jana Ginesta, una prometedora oboista diagnosticada de Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) becada per les beques SuperArt 2022, va mostrar la seva destresa amb aquest instrument juntament amb altres becats, com Mariano Rosique (piano); Maria Gordillo (violí); Èric Díaz (violoncel); Antonio Belmonte (contrabaix); Lucía Sanguino (contrabaix); el director artístic de la gala, Oriol Saña (violí), i collaboradors com Ester Sanmartín (violí) i músics del Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

La cinquena actuació, composta per Andrea Zamora (piano); Èric Díaz (violoncel); Oriol Saña (Violí); Antonio Belmonte (contrabaix) i Jana Ginesta (oboè); becats SuperArt de la Fundació, juntament amb altres músics i estudiants del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, van interpretar 'Take on me' del grup 'A-ha' 9 artistes que van posar dempeus tot el públic.

Els darrers minuts de la nit van tenir com a protagonista l'artista multidisciplinari Manel Ortega i la seva banda 'National Radio Station', que van pujar els decibels amb una fantàstica versió del clàssic del rock 'Twist and Shout', de Phil Medley i Bert Russell.

Els músics del Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, juntament amb els alumnes del Conservatori Superior de Música del Liceu, van acompanyar les sis actuacions de la nit.

Sara Andrés, atleta paralímpica Campiona del Món i Europa, a més de guanyadora de dos bronzes i una plata als Jocs Paralímpics, va ser l'encarregada de conduir la gala. L'esportista, que quan tenia vint-i-cinc anys va perdre les dues cames en un accident de trànsit, va emocionar els presents relatant la seva història.

"Vaig haver de començar de zero la meva vida i aprendre de nou a caminar. Durant aquests anys he après que la vida és més que tindre dos peus, dues cames i dos braços, la vida és molt més profunda que això", va relatar Sara Andrés.

Tot un espectacle de música i dansa que demostren que el talent no té barreres. Un exemple de vida i de superació.