dilluns 15 d'abril 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

Les 5 millors fires gastronòmiques de les Illes Balears


Les Illes Balears, conegudes per la seva bellesa paisatgística i la seva rica cultura, també són un paradís per als amants de la gastronomia. Aquest article regala un recorregut per les cinc millors fires gastronòmiques de les Illes Balears, oferint llocs on degustar els sabors més autèntics i tradicionals. Des de cerveses artesanals fins a delicioses postres locals, aquestes fires ofereixen una experiència culinària única.

TaPalma

La festa gastronòmica arriba cada novembre a Palma amb Tapalma, un dels esdeveniments culinaris més esperats de l'any a la ciutat. Aquesta emocionant fira de tapes i còctels se celebra cada any per a encantar a residents i a visitants, destacant el talent culinari de l'illa, i consolidant Mallorca com a punt neuràlgic de la gastronomia espanyola.

Uns dies abans que s'iniciï la ruta de tapes, es realitza al Palau de Congressos de Palma un concurs en el qual les principals tapes i còctels competeixen per a convertir-se en les millors creacions gastronòmiques i cocteleres de l'illa. És un jurat format per reconeguts xefs i bartenders de gran renom, els qui decideixen cada any qui s'emporta l'or.

Després del concurs, s'organitza a Palma una ruta de tapes en la qual es mostra la diversitat gastronòmica de l'illa, barrejant sabors tradicionals amb mescles culinàries innovadores.

L'objectiu de l'esdeveniment és potenciar el sector de la restauració, brindar als locals l''portunitat de mostrar la seva destresa en la creació de tapes i atreure a amants del menjar per a descobrir els tresors culinaris de Mallorca. A més, l'esdeveniment és una oportunitat per a generar activitat econòmica en temporada baixa a l'illa.

Be Palma

La ciutat de Palma s'omple d'alegria i sabor cada any durant els últims dies d'abril i els primers de maig amb la celebració del Be Palma a l'emblemàtic Parc de la Mar. Aquest esdeveniment s'ha convertit en una cita ineludible tant per als locals de Mallorca com per als visitants de tot el món.

La fira compta amb més de 10 casetes, on s'ofereixen multitud de refrescs, cervesa, vi, sucs naturals, entre altres. També es poden trobar casetes on degustar diferents propostes culinàries, des de les més tradicionals com llonguets, coques o pa amb sobrassada, fins a propostes més internacionals com a pizzes o hamburgueses. Tot elaborat amb els millors productes locals.

A més, durant el dia la fira ofereix una programació musical que omple el Be Palma d'un ambient festiu, de riures, relaxat i amigable.

Mostra de Cuina Mallorquina

Durant el mes de març i alguns dies d'abril, es configuren a Mallorca quatre rutes gastronòmiques en diverses zones de l'illa. Són més de 200 restaurants els que participen en la mostra.

S'organitzen quatre rutes: la ruta de Palma, la Ruta de Serra i Nord, la ruta de Llevant i Mitjorn i la ruta del Pla i Raiguer. Aquestes rutes estan formades per restaurants que durant diversos dies ofereixen un menú d'entrant, plat, postres i beguda per aproximadament 25 euros.

L'objectiu és promocionar el sector de la restauració local i fomentar el consum de productes locals en temporada baixa. Mallorca compta amb una riquesa gastronòmica que mereix ser reconeguda i compartida amb el món.

Podrà trobar més información en aquest enllaç.

Mostra de Cuina Menorquina

En la mateixa línia que la Mostra de Cuina Mallorquina, els restaurants de Menorca donen a conèixer el potencial gastronòmic de l'illa. Ho fan a través de receptes tradicionals combinades amb cuina innovadora, elaborada amb productes locals i de temporada.

Els restaurants solen oferir dos tipus de menú: un menú amb preu fix que sol rondar els 20 euros, i un altre menú amb preu i format lliure. Per a gaudir d'aquests menús durant la Mostra de Cuina, és necessari reservar. Podrà trobar tota la informació en aquest enllaç.

Es tracta d'una oportunitat perfecta per a què els ciutadans coneguin les receptes de Menorca de tota la vida, cuinades a l'estil tradicional o de manera actualitzada, treballades amb producte local i de temporada.

Mostra de Cuina de les Illes Balears

A finals de febrer i principis de març, dins del marc de la Diada dels Illes Balears, se celebra una de les principals fires gastronòmiques de les illes: la Mostra de Cuina de les Illes Balears.

En aquesta fira gastronòmica, a diferència de les dues anteriors, els restaurants surten al carrer per a mostrar les seves habilitats culinàries. D'aquesta manera, tant mallorquins com turistes poden gaudir de diferents propostes gastronòmiques sense canviar de restaurant. Vi, tapes, arrossos i dolços típics de les illes, entre altres, protagonitzen cada any la Diada dels Illes Balears.

Durant diversos dies podrà trobar la millor gastronomia de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera en el Parc de Sa Feixina. També podrà gaudir de showcookings, música, activitats infantils, concerts i plans per a tota la família.

Podrà consultar més informació en aquest enllaç.