dissabte 24 de febrer 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

Plans d'hivern a Mallorca


L'hivern vesteix Mallorca amb tons frescos i ofereix un ambient encantador. Amb la disminució de turistes, és el moment idoni per explorar l'illa d'una manera més tranquilla i autèntica. Aquest article presenta plans irresistibles per gaudir de Mallorca a la temporada hivernal. Des de passejades amb bicicleta fins a excursions a la natura i festivals culturals, fan de Mallorca un lloc ideal per a l'hivern.

Senderisme a la Serra de Tramuntana

La Serra de Tramuntana, reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, continua sent un dels destins més emblemàtics de Mallorca. Situada al nord de l'illa, la Serra amaga pobles pintorescos en valls amb vistes al mar, on la natura i la serenitat imperen. A més, la Tramuntana compta amb infinitat de rutes senderistes per a tots els nivells i edats. Així doncs, mentre que a l'estiu fa massa calor per fer senderisme, l'hivern és ideal per a això: temperatures més moderades, torrents amb més afluència i una àmplia gamma de colors que pinta la natura.

Podeu trobar algunes de les millors rutes senderistes de Mallorca en aquest enllaç.

Anar al cine

L'hivern no està exempt de dies plujosos. No obstant això, la pluja no impedeix poder passar una agradable tarda en companyia o solitari. A l'hivern, anar al cine esdevé un pla perfecte. A Mallorca es poden trobar molts cinemes, sobretot a Palma. Així, les pantalles més grans les podreu trobar a Artesiete Fan, a Cines Ocimax, a Cinesa Festival Park 3D, a Multicines Porto Pi Terrazas, etc., on es projectaran les pellícules més taquilleres. No obstant això, si preferiu optar per cinema més alternatiu o en versió original, Cine Ciutat a Palma projecta les millors pellícules d'autor en sales no massa grans.

Fires i festes

Gastronomia, música, tallers, estands, etc., continuen sent protagonistes durant l'hivern. Els mesos d'octubre i novembre, Mallorca acull diverses fires i festes als pobles de l'illa. Des de mercats setmanals a les places principals fins a esdeveniments destacats, fan de l'hivern una estació molt agradable.

Per consultar tota la informació sobre aquest tipus d'esdeveniments, fires i festes, podeu consultar l'agenda d'esdeveniments per a l'hivern fent clic en aquest enllaç.

Tasts de vi

Mallorca compta amb més de 60 cellers repartits per tota l'illa. Pobles com Binissalem o Santa Maria del Camí, a l'interior, destaquen per la seva producció de vi. Per això, i si sou amants dels vins, un pla ideal per a l'hivern és assistir a una tast de vi d'alguns dels cellers mallorquins més reconeguts, com ara Jose Luís Ferrer o Macià Batle, que ofereixen visites guiades i degustacions de vi on podreu conèixer el procés vinícola.

Relaxació i benestar

L'hivern és una època a vegades complicada: després de tornar de les vacances d'estiu, comencen moments d'estrès: els nens tornen a l'escola, els adults a la feina i els dies comencen a fer-se més curts. Per això, és ideal dedicar un pla a la relaxació. Mallorca ofereix moltes opcions: des de spas fins a llocs de ioga i relaxació on trobar tranquillitat. A més, hi ha molts llocs on podeu gaudir de tractaments i massatges.

Passeig amb bicicleta

Un cop passat el fort calor de l'estiu que impedeix dur a terme molts plans, fer un passeig amb bicicleta es converteix en un pla perfecte, sigui sol o acompanyat. La badia de Palma compta amb un ampli carril bici que va des de l'Arenal fins a Porto Pi, amb vistes al mar durant tot el camí i amb molts comerços, restaurants i platges. És un pla saludable per fer exercici.

A la ciutat hi ha moltes empreses que lloguen bicicletes. No obstant això, si voleu portar la vostra pròpia bicicleta i veniu d'algun poble per on passa el tren, podeu arribar en tren fins a l'estació intermodal de Palma i, després, pedalar fins al mar, el que no us durarà més de deu minuts.