diumenge 28 maig 2023 INICI | FIRES | FESTES | MERCATS | COMERÇ LOCAL | GASTRONOMIA | ESDEVENIMENTS | REPORTATGES | AGENDA

Presentació Toro de Mar de Frank Krüger


CAP VERMELL GRAND HOTEL, Maig 2023

Amb l'assistència de més de 200 convidats es presentava al resort Cap Vermell Grand Hotel de Canyamel l'obra: Toro de Mar del creador berlinès establert a Mallorca, Frank Krüger.

Aquesta peça està feta bàsicament amb fibra de vidre i la seva elaboració s'ha perllongat durant any i mig – ens comentava l'autor.

M'agrada la bellesa del toro de lídia i és el que he volgut reflectir, el caràcter de la seva bravura.

Potser el seu amor pels animals sorgeix sent molt jove en un dels seus primers treballs com a cuidador de zoo.

Toni Mir, CEO de Cap Vermell Grand Hotel a l'acte d'inauguració va dir que ara, Toro de Mar, forma part del nostre entorn, de casa nostra que és la vostra i us convido a conèixer-la, que la visiteu, que passeu tranquillament per cadascun dels seus habitacles, però abans va cedir la paraula a l'autor que va relatar alguns apunts anotats en un paper, emocionant-se en referir-se a la dona i la filla que el miraven a pocs metres.

La majestuositat de la figura d'un toro de lídia vinculat a la bravura del mar, conforma la poesia visual metafòrica que segons l'artista, amb aquesta escultura vol mostrar la bellesa de l'animal a qui associa als seus trets morfològics una mar posseïdora d'una força descomunal que li atorga la natura, una mar que s'estén per tot el cos de l'animal, un blau elèctric polit que sorgeix després de disset capes de pintura i que desprèn l'energia del llamp.

La vetllada va transcórrer amb canvi de plans als previstos, a causa d'una meteorologia una mica enterbolida per la presència d'un banc de núvols negres. Els visitants passaren de l'espai exterior on queda ancorada l'obra de Frank Krüger a un saló interior on se serviria beguda i menjar, i hi hauria una actuació musical i música de Dj. Els convidats van poder conèixer l'escultor i compartir i debatre unes hores sobre l'art a les illes.

Entre els convidats, hi havia nombrosos artistes; Àfrica Juan, Belén Escútia, Catalina Sureda Canyelles, Cati Martorell Castelló, Carolina Amigó, Dolors Comas, Doris Duschelbauer, Emilio Ruíz Cardona, Enrique Razquín, Ernesto Rodríguez, Gisela Hammer, Jaime Roig de Diego, Lourdes Crespí, Lucilia Moreno, Lucio Sanz, Luis Maraver, Mada Pérez, Miguel Adrover Caldentey, Miguel Such, Miguel Reche, Nuria Bosch, Pasqual de Cabo, Pep Guerrero, Pere J. Llorente, Pilar Garcia, Ricardo Sacco, Sara Quetglas, Teresa Ponseti, Victor Piña i alguns empresaris; Rafel Roig, Xisco Munar, Francisca R. Sampol, Luís de la Serna, Antoni Martorell, entre molts d'altres.

L'organització va anar a càrrec de l'Agènciacom.com, amb la presència dels seus màxims dirigents.

Text; Xisco Barceló.