dijous 28 de setembre 2023 INICI | FIRES | FESTES | MERCATS | ESDEVENIMENTS | NOTÍCIES | AGENDA

Què fer a Mallorca aquest cap de setmana


S'acosta el cap de setmana i són molts els qui busquen què fer a Mallorca durant aquests dies. Un cap de setmana ple emocionants activitats i experiències culturals que no voldrà perdre's. Del divendres 15 al diumenge 17 de setembre, aquest article li proposa un ampli ventall d'opcions per a tots els gustos i edats.

Divendres 15 de setembre

MÚSICA: Aquest divendres 15 de setembre li recomanem diverses opcions. Si és vostè amant del jazz, el pianista mallorquí Sergi Sellés presenta el seu últim treball discogràfic a Sa Bassa Rotja a Porreres. El preu de l'entrada és de 25 euros.

TEATRE: Si busca un pla per als més petits, l'auditori de Sa Mániga a Cala Millor ofereix durant el cap de setmana un Festival d'Espectacles Familiars. Així, el divendres es presenta 'Miranius, l'aventura d'habitar el món', un espectacle amb música i titelles sobre la coexistència de diverses espècies animals i les conseqüències que té la petjada humana. L'obra és en català i pot comprar les entrades a 3 euros clicant aquí.

Dissabte 16 de setembre

MÚSICA: El dissabte arriba carregat de plans. Pel que fa a espectacles musicals, aquestes són les diferents opcions. En el marc del Festival Tchaikovsky, Enrique Bagaría al piano ofereix un ideal concert de música clàssica al Claustre de Santo Domingo a Pollença. El preu de les entrades ronda els 20 euros i hi ha descomptes per a joves i estudiants.

TEATRE: Si busca un entorn de rialles, el famós còmic David Guapo actuarà a les 18 i a les 21h en Trui Teatre. Es tracta d'un espectacle original, amb música, improvisació i molt humor.

Per als més petits, en el marc del Festival d'Espectacles Familiars, l'auditori de Sa Maniga ofereix 'Un vestit nou per a l'emperador'. El preu també és de 3 euros i és ideal per a nens a partir de 5 anys.

Per als amants del teatre reflexiu, el Teatre Principal de Palma ofereix 'Reis del món', una obra basada en la novella homònima de Sebastià Alzamora, en la qual l'oligarca Joan March i l'humanista Joan Mascaró es troben en un despatx a principis dels anys 50: els diners i el poder enfront de la recerca de la bellesa i la bondat. L'obra estarà disponible el dissabte 16 i el diumenge 17 i el preu de l'entrada ronda els 20 euros segons la visibilitat.

FESTES: No obstant això, si busca un entorn més popular, el dissabte 16 s'inicien a Binissalem les Festes del Vermar, unes festes on el vi i el raïm són els protagonistes. Revetlles, vins, jocs populars, etc. ompliran els carrers del poble aquests dies.

FIRES: Algaida acull la Fira de Pina el 16 de setembre, de les 18.00h a les 22.00h. Aquesta fira destaca per incloure en el seu programa la Mostra de productes artesans i gastronòmics dels Convents i Monestirs de Mallorca. A més, concentra a la plaça una àmplia varietat de botigues amb tota mena de productes, oferta gastronòmica i animació per a grans i petits.

Els dies 16 i 17 de setembre Porreres acull la Fira d'Oportunitats per a oferir als seus visitants els millors productes als millors preus. La Fira tindrà lloc en la plaça de la Vila el dissabte durant l'horari comercial i el diumenge de les 9 a les 14h. A més, a les 11.30h del diumenge, el grup Tipi Tipi Tapa oferirà una actuació infantil per als més petits.

Mentrestant, a Palma se celebra la XXI edició de la Fira Internacional del Disc. Es durà a terme el dissabte 16 d'11 a 22.30h i el diumenge 17 d'11 a 21h. En el recinte podrà trobar cerca de quaranta 'stands' procedents d'Europa i dels Estats Units, on comprar CDS, LPS, singles, pòsters, llibres, etc. També trobarà botigues especialitzades, segells discogràfics, editorials, colleccionistes, etc. A més, l'esdeveniment comptarà amb actuacions musicals. Pot consultar més informació aquí.

Diumenge 17 de setembre

Alguns dels plans per al diumenge s'han anunciat més amunt perquè es tracta de fires, festes o espectacles que tenen lloc ambdós dies. Així doncs, el diumenge podrà gaudir de l'obra de teatre 'Reis del món', de les Festes de Binissalem, de la Fira d'Oportunitats de Porreres i de la Fira Internacional del Disc.

MÚSICA: El diumenge 17 de setembre la Hot Creepers Swing Band ofereix un concert i una exhibició de swing gratuïts al Passeig Marítim del port d'Alcúdia, en el marc de l'Alcúdia Jazz 2023. Interpretaran èxits de la música swing i jazz dels anys 30.

Si prefereix música clàssica, els Cellers Macià Batle en Santa María del Camí, ofereixen un concert benèfic a càrrec Christoph Traxler, qui interpretarà a piano obres de Beethoven, Listz i Schubert. Es tracta d'un pla molt especial per als romàntics i amants del vi. A més, la meitat dels beneficis es destinaran a Amics de la Infància.

TEATRE: L'auditori de Sa Mániga oferirà 'Crusoe', en el marc del Festival d'Espectacles Familiars, una obra en la qual el protagonista aprendrà a relacionar-se amb un entorn diferent i a tenir relacions amb éssers reals i imaginaris.

FESTES: El tercer diumenge de setembre se celebra a Petra les Festes del Pare Juníper Serra. D'aquestes destaquen la desfilada de carrosses i ofrena floral al monument del Pare Serra. Es tracta d'un pla ideal per als qui vulguin conèixer en profunditat les tradicions mallorquines.

FIRES: Si desitja dedicar un diumenge a compara i passejar, la Fira de Setembre de Manacor és ideal per a conèixer de manera única i autèntica els productes locals i artesans de l'illa i del municipi. Des de les 10 fins a les 20h del diumenge podrà trobar en la plaça de sa Mora, el carrer Lleó XIII i la plaça de Sant Jaume els 'stands' de configuren la Fira de Setembre.

Així doncs, pot trobar plans de tot tipus, per a totes les edats i gustos. Gaudeixi de l'oferta de l'illa durant el cap de setmana i deixi's portar per l'encant gastronòmic i cultural de l'illa.