dissabte 24 de febrer 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA

Què fer aquest Cap d'Any a Mallorca


Amb l'esperada arribada de l'última nit de l'any, Mallorca desplega un ampli ventall de plans. A més de joies culinàries als millors restaurants de l'illa, aquest article explora opcions per gaudir de les tradicionals 12 raïmades, suggeriments per celebrar a la platja i propostes pels amants de la festa als millors locals de l'illa. Prepara't per a un Cap d'Any inoblidable on el sabor i la celebració es fusionen a Mallorca!

On sopar el Cap d'Any a Mallorca?

Amb l'arribada de l'última nit de l'any, la elecció d'on gaudir d'un sopar especial pren protagonisme. A Mallorca, la diversitat gastronòmica es fon amb l'encant mediterrani, oferint una àmplia gamma d'opcions per a tots els gustos. A continuació, et guiarem a través d'algunes recomanacions exclusives per assegurar que el teu sopar de Cap d'Any sigui no només deliciós, sinó també inoblidable.

Schwaiger - Son Moix, Palma:

Ubicat a Son Moix, Palma, Schwaiger és un restaurant de luxe ideal per a celebrar l'any nou. Aquest dia podràs gaudir de música en directe des de les 20h per escalfar motors. A més, a mitjanit oferiran raïm de la sort i després, música disco per continuar la festa fins les 2h. El menú de Cap d'Any en aquest restaurant compta amb autèntiques delícies. Més de 8 plats de degustació per omplir la boca de sabors durant la nit més esperada de l'any.

Suculenta - Port de Sóller:

Si busques un lloc a prop del mar, Suculenta és el lloc que busques. Situat al Port de Sóller, es tracta d'un restaurant de luxe perfecte per a celebrar l'últim sopar de l'any. Oferixen un exclusiu Menú de Cap d'Any dissenyat per acomiadar l'any amb estil i sabor. A més, també oferiran raïm de la sort, cotilló, la millor música en directe i DJ. La festa continuarà fins a les 4 h per als més festius.

El Bandarra- Palma:

Encara no coneixes El Bandarra? A què esperes? Es tracta d'un dels millors restaurants de Palma. En aquest compten amb el fantàstic chef Igor Rodríguez, un gran especialista en el món culinari. El 31 de desembre és una ocasió perfecta per conèixer aquest lloc. Així doncs, com ja és tradició des de fa cinc anys, el menú de Cap d'Any ofereix 7 plats per donar la benvinguda a l'any nou, així com barra lliure.

Assaona- Palma:

Sense cap mena de dubte, Assaona ofereix l'opció més original: acomiadar-se de l'any a peu de platja. Assaona és un Gastrobeach Club situat a es Portitxol on s'adereixen experiències inoblidables. Donar la benvinguda al nou any a Assaona és, sens dubte, un pla genial.

Les 12 raïmades

Es diu que l'origen de la tradició de les 12 raïmades es va originar el 1909 a la regió d'Alacant. Els agricultors, amb una abundant collita de raïm, van idear la costum com una forma creativa de promoure el consum de l'excedent de producció. La elecció de 12 raïms es creu que simbolitza els 12 mesos de l'any. L'esdeveniment que va consolidar la tradició va ocórrer a la Puerta del Sol de Madrid. Des de llavors, la pràctica s'ha arrelat a la celebració de Cap d'Any a Espanya, on la gent menja una raïmada amb cada campanada de mitjanit com a símbol de bons desitjos pel pròxim any.

Per als més clàssics o casolans, el millor pla és seguir les campanades que donen entrada a l'any 2024 des de casa a través de la televisió. Altres, tanmateix, prefereixen acudir a la plaça del seu municipi i menjar les raïmades "fent poble". I és que la majoria de les places dels pobles de Mallorca seran un punt de trobada per rebre l'any en comunitat, al voltant de la decoració nadalenca. No obstant això, cal assenyalar que el lloc més famós de Mallorca on celebrar les campanades és a la Plaça de Cort de Palma.

La Plaça de Cort s'illumina amb la decoració nadalenca. A mesura que s'acosta la mitjanit, la plaça s'anima. A més, la cerimònia de les raïmades sol acompanyar-se de campanades, música en directe i focs artificials, la qual cosa converteix aquest lloc en l'epicentre de la celebració de Cap d'Any a la ciutat.

Tanmateix, si prefereixes un pla més alternatiu o allunyat de les grans multituds, és tan senzill com triar una platja de Mallorca i celebrar un moment més íntim o romàntic. Una tela, algunes espelmes, un sac de dormir i acompanyament musical; l'únic que es necessita per rebre l'any nou mirant les estrelles en algun lloc remot de l'illa.

El moment de sortir de festa

Per als més festius, a continuació, es proposen diversos llocs a què anar a celebrar l'entrada a l'any nou. Així doncs, les millors discoteques de l'illa ofereixen estupendes festes per gaudir de tot tipus de música.

Es Molí Club - Carrer Indústria 13, Palma:

Preu: 20 euros Música: Nacho Almagro, Not Demure, Paula Serra, Vikenzo, Nichole. Més informació clicant aquí.

BananaClub - Av. Tucà, 1, Port d'Alcúdia:

Preu: 30 euros Música: reggaeton, comercial, clàssics i electrònica. Més informació clicant aquí.

Sabotage - Plaça del Vapor 20, Santa Catalina, Palma:

Preu: 20 euros Música: DJ Suscrist i Pablodipan. Més informació clicant aquí.

BCM Mallorca - Avinguda de l'Olivera, s/n, Calvià:

Preu: des de 45 euros Música: Urbà, comercial i reggaeton. Soge Culebra, DJ Barce, Rosso, Jesús Gómez, Marc Morillas, Coro, Witty Martin. Més informació clicant aquí.

Tanmateix, si prefereixes un pla gratuït, gairebé tots els municipis, els grups de quintos d'aquest any o altres organitzacions del poble muntaran una festa a la plaça amb DJs i música per a tots els gustos. Aquest any, no et quedis a casa: consulta el teu municipi i ves.