diumenge 28 maig 2023 INICI | FIRES | FESTES | MERCATS | COMERÇ LOCAL | GASTRONOMIA | ESDEVENIMENTS | REPORTATGES | AGENDA

Què fer per Setmana Santa?


Per Xisco Barceló 

Per als quals venen a l'illa, aquests ja hauran organitzat els seus dies amb horaris per a cada activitat, cicle turisme, esports nàutics, o prendre el sol en la piscina de l'hotel o a la platja. Així que ens toca repassar alternatives per als quals pel que sigui, seguirem aquí.

Proposem per als que es queden a l'illa, solitaris o en família, un passeig prop de la mar sense abusar del sol. Tenim passejos marítims pels quals podem completar un exercici de moviment i de relax, sempre sa per al nostre cos. És Carnatge, És Molinar, Cala Rajada, Port de Sóller, Palma Nova, Port d'Alcúdia, Port de Pollença, Colònia de Sant Jordi, són alguns exemples.

Un recorregut per les carreteres a la recerca de panoràmiques amb els ametllers en flor, una visita a Lluc, a Es Port des Canonge, Banyalbufar, Estellencs, Sant Telm, Port de Valldemossa, Sa Calobra i el Torrent de Pareis. Es poden fer una infinitat d'excursions a peu: Sa Foradada, partint de les Cases de Son Marroig i arribant fins al petit port haureu superat 7 quilòmetres entre anada i volta. Una altra de les excursions curtes i fàcils amb sis quilòmetres de recorregut és la que comença en el pàrquing de la Granja de Esporlas i acaba a Banyalbufar, denominada el Camí des Correu. 

La de l'Ermita de Betlem també és senzilla i és recomanable, una vegada que has superat els 3 quilòmetres acostar-se al mirador amb vista a la badia de Alcudia. Una altra de les opcions és la que partint de l'aparcament de Ca l'amo en Biel et porta a recórrer part de la finca Galatzó pels seus camins i sendes, protegits per l'imponent caràcter del Puig de Galatzó. Aquestes serien algunes recomanacions perquè de fet existeixen moltes més, Sa Volta des General que de Banyalbufar vorejant la costa va fins al Port des Canonge, el Salt des Freu, el Puig de María a Pollença, La Trapa sortint de Sant Telm, l'Ermita de Maristel-la a Esporles, la ruta prehistòrica i talayótica a Sencelles, el Caló dels Marmols a Santanyí.

Entre tantes opcions, una excursió amb el tren de Sóller i tramvia fins al port, unes hores de diversió en sa Fira del Ram, una visita a qualsevol poble de Mallorca i parada en els seus mercats, comerços, pastisseries i restaurants, són algunes de les idees pràctiques a les quals podríem afegir una visita a la Finca de Raixa, al parc de les escultures d'animals en el Museu de sa Bassa Blanca situat a Alcúdia, al Castell de Capdepera, al Castell d'Alaró, al Puig de Randa, a Cala Santanyí per a prendre unes fotos de Es Pontas, o una posta de sol en el "chiringuito" de Costa de la Calma, o en el Mirador de Sa Foradada, o en Es Carnatge, o en Es Trenc. Són tantes les eleccions de les quals disposem per a relaxar la ment, senderisme, ciclisme, la mar, sense oblidar utilitzar part del nostre temps en la lectura d'algun llibre.