dilluns 05 juny 2023 INICI | FIRES | FESTES | MERCATS | COMERÇ LOCAL | GASTRONOMIA | ESDEVENIMENTS | REPORTATGES | AGENDA
RESULTATS
Anem a prendre un 'variat'

Era un infant quan els diumenges anàvem al Bar Pita del carrer Sant Magí amb la família per prendre'ns un "variat", l'aperitiu abans de la paella dels diumenges. Més endavant ho preníem o encarregàvem al bar Pototeo. No he provat mai un calamar a la romana com el que preparava Antònia. 

Anem a prendre un 'variat'

Era un infant quan els diumenges anàvem al Bar Pita del carrer Sant Magí amb la família per prendre'ns un "variat", l'aperitiu abans de la paella dels diumenges. Més endavant ho preníem o encarregàvem al bar Pototeo. No he provat mai un calamar a la romana com el que preparava Antònia. 



SOPES MALLORQUINES

Possiblement als seus orígens les sopes mallorquines eren un plat recurrent per a gran part de l'any, perquè amb la base del pa dur mullat en brou, et permetia completar-lo amb infinitat de productes de la temporada, la col, les bledes, els espinacs, etc.

SOPES MALLORQUINES

Possiblement als seus orígens les sopes mallorquines eren un plat recurrent per a gran part de l'any, perquè amb la base del pa dur mullat en brou, et permetia completar-lo amb infinitat de productes de la temporada, la col, les bledes, els espinacs, etc.



Tumbet, plat típic de Mallorca

Aquest en un plat típic de Mallorca que comença a mostrar-se al segle XVI quan la patata arribada del Nou Món, és introduïda a la nostra gastronomia.

Tumbet, plat típic de Mallorca

Aquest en un plat típic de Mallorca que comença a mostrar-se al segle XVI quan la patata arribada del Nou Món, és introduïda a la nostra gastronomia.



FRIT MALLORQUÍ

Es tracta de l'elaboració d'uns dels plats més tradicionals de la cuina de Mallorca, un fregit en oli d'oliva on s'usa particularment la carn, lafreixura, el fetge, la sang cuita de me, o de porc que es condimenten ambsal, all, pebre, llorer, fonoll, clau, canyella i s'acompanya amb la mescla de patates, pebrots vermells, cebes tendres i faves tendres.

FRIT MALLORQUÍ

Es tracta de l'elaboració d'uns dels plats més tradicionals de la cuina de Mallorca, un fregit en oli d'oliva on s'usa particularment la carn, lafreixura, el fetge, la sang cuita de me, o de porc que es condimenten ambsal, all, pebre, llorer, fonoll, clau, canyella i s'acompanya amb la mescla de patates, pebrots vermells, cebes tendres i faves tendres.



La Fira de Ses Vaques

Tornen les vaques a Campos, torna la Fira i torna el més autèntic ambient tradicional mallorquí el 13 i 14 de maig. La Fira de Ses Vaques omplirà de nou els carrers del poble amb totes les seves propostes, que estan recollides en el programa elaborat pel Ajuntament.

La Fira de Ses Vaques

Tornen les vaques a Campos, torna la Fira i torna el més autèntic ambient tradicional mallorquí el 13 i 14 de maig. La Fira de Ses Vaques omplirà de nou els carrers del poble amb totes les seves propostes, que estan recollides en el programa elaborat pel Ajuntament.



Arranca la Fira Agrícola i Ramadera de Santa Eugenia

L'Ajuntament de Santa Eugenia organitza la Fira agrícola i ramadera, del 21 al 23 d'Abril, que enguany arriba a la seva 41a edició, sent una de les mostres més consolidades dins del calendari firal de l'illa.

Arranca la Fira Agrícola i Ramadera de Santa Eugenia

L'Ajuntament de Santa Eugenia organitza la Fira agrícola i ramadera, del 21 al 23 d'Abril, que enguany arriba a la seva 41a edició, sent una de les mostres més consolidades dins del calendari firal de l'illa.



Calvià es prepara per a la Fira d'Oví i Caprí

Els dies 15 i 16 d'abril torna la Fira d'Oví i Caprí de Calvià, una de les fires més consolidades de Mallorca. En la seva 13a edició es presenta un programa ben farcit per gaudir d'activitats relacionades amb el món rural i la pagesia.

Calvià es prepara per a la Fira d'Oví i Caprí

Els dies 15 i 16 d'abril torna la Fira d'Oví i Caprí de Calvià, una de les fires més consolidades de Mallorca. En la seva 13a edició es presenta un programa ben farcit per gaudir d'activitats relacionades amb el món rural i la pagesia.



LXVIII CONCURS DE COCTELERIA ILLES BALEARS

En l'Escola d'Hoteleria de l'UIB se ha celebrat un any més el concurs de cocteleria que organitza l'Associació de Bartenders Illes Balears i van 68 edicions. En ell, s'han presentat 15 participants per a concursar en la "Categoria Bartenders Choice".

LXVIII CONCURS DE COCTELERIA ILLES BALEARS

En l'Escola d'Hoteleria de l'UIB se ha celebrat un any més el concurs de cocteleria que organitza l'Associació de Bartenders Illes Balears i van 68 edicions. En ell, s'han presentat 15 participants per a concursar en la "Categoria Bartenders Choice".



Mostra de cuines de Nadal a Calvià desembre

La Mostra Cuines de Calvià és la millor oportunitat per conèixer el bon treball dels restaurants dels diferents nuclis urbans del municipi. Se celebra dos cops a l’any, cada divendres dels mesos d’abril i octubre, i des del 2020 també hi ha una edició especial Nadal.

Durant aquests dies del mes de desembre, els restaurants adherits a la mostra promocionen la cuina calvianera oferint menús complets (primer plat, segon plat, postre i beguda) a preus populars.

Mostra de cuines de Nadal a Calvià desembre

La Mostra Cuines de Calvià és la millor oportunitat per conèixer el bon treball dels restaurants dels diferents nuclis urbans del municipi. Se celebra dos cops a l’any, cada divendres dels mesos d’abril i octubre, i des del 2020 també hi ha una edició especial Nadal.

Durant aquests dies del mes de desembre, els restaurants adherits a la mostra promocionen la cuina calvianera oferint menús complets (primer plat, segon plat, postre i beguda) a preus populars.



Santanyí Tapa a Tapa (tardor) octubre

Una desena d'establiments participen en la mostra gastronòmica Santanyí Tapa a Tapa, una ruta per gaudir del poble i dels seus bars i restaurants.

Santanyí Tapa a Tapa (tardor) octubre

Una desena d'establiments participen en la mostra gastronòmica Santanyí Tapa a Tapa, una ruta per gaudir del poble i dels seus bars i restaurants.



Nit de tapes i mercadet artesà a sa Pobla setembre i octubre

Sa Pobla estrena la tardor del 2019 un nou mercat artesanal, que se celebra tots els dimecres de capvespre, entre les 18 i les 23 hores aproximadament.

Nit de tapes i mercadet artesà a sa Pobla setembre i octubre

Sa Pobla estrena la tardor del 2019 un nou mercat artesanal, que se celebra tots els dimecres de capvespre, entre les 18 i les 23 hores aproximadament.





1 2 3 >