divendres 01 de març 2024 INICI | FIRES I FESTES | MERCATS | MÚSICA I TEATRE | ART I EXPOSICIONS | NOTÍCIES I REPORTATGES | AGENDA
Sineu

Sineu és un dels municipis més característics de la Mancomunitat del Pla de Mallorca.

Antigament l’extensió del municipi incloia Lloret de Vistalegre i Sant Joan. Sineu es troba al cor del Pla de Mallorca, ben envoltat de pobles. Limita amb Costitx, Maria de la Salut, Llubí, Ariany, Petra i els esmentats Lloret i Sant Joan. Al nord, limita amb Inca, la capital de la comarca d'Es Raiguer.

L’origen etimològic de Sineu es relaciona sovint amb el d’un poble del temps dels romans. Actualment, el municipi de Sineu té més de 3.600 habitants, una xifra que ha augmentat durant les darreres dècades després de patir una crisi demogràfica durant el final del segle XX.

A Sineu hi trobam una economia diversificada. L’agricultura continua sent important i el seu mercat setmanal és dels més potents de la illa. També gaudeix d’activitat industrial, focalitzada a un polígon, i hi perviu l'activitat dels menestrals, mentre que dins el sector serveis hi destaca per la variada oferta de restaurants i de turisme d’interior.

Sineu sobresurt per la seva Fira de Maig, una de les més antigues de l’illa, i que juntament amb les festes de Sant Marc concentren a Sineu gran part de l’activitat firera del Pla de Mallorca per unes setmanes.

Una altra fira important és la mostra matancera per Sant Tomàs. Les festes més destacades del municipi son les festes de la Mare de Déu d’Agost, que inclouen la festa de Es Much, així com la Setmana Santa, amb una de les processons més destacades de Mallorca.

El mercat setmanal de Sineu se celebra el dimecres i és un dels més visitats de l’illa.


+ MERCAT SETMANAL DE SINEU

+ VISITES INTERESSANTS PEL MUNICIPI DE SINEU

+ UN PASSEIG PELS CARRERS DE SINEU

+ RUTA CULTURAL PEL MUNICIPI DE SINEUNewsletter