Últimas noticias:

El nou centre de convencions, que s’està construint a la Platja de Palma sota la marca Aubamar Hotels, i que...

La ciutat de Palma acollirà, del 15 al 18 de maig de 2025 al Moll de Pescadors, la primera edició...

Sobrassada de Mallorca IGP es llueix en el Premium Club de Son Moix amb un showcooking

El Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca ha estat protagonista durant el partit entre el RCD Mallorca i el CD Leganés a l’estadi de Son Moix, en una acció exclusiva de promoció gastronòmica a l’espai Premium Club, reservat per a convidats i personalitats del món empresarial, institucional i esportiu.

D’aquesta manera, el xef Miquel Serra i el Consell Regulador han ofert un showcooking en directe amb la Sobrassada de Mallorca com a ingredient central. Una acció en la qual els assistents han pogut tastar un “Pica-pica de sípia amb Sobrassada de Mallorca de Porc Negre” i un “Cremadillo de Sobrassada de Mallorca amb mel”.

Aquestes propostes han estat dissenyades per posar en valor la versatilitat, el sabor i el caràcter únic de la Sobrassada de Mallorca, elaborada seguint els paràmetres de qualitat i tradició que garanteix el seu segell d’IGP.

Amb aquest gest, el RCD Mallorca i la IGP Sobrassada de Mallorca reforcen el seu compromís amb la promoció dels productes locals i amb la difusió de la cultura gastronòmica mallorquina més enllà dels terrenys de joc.

L’associació entre el RCD Mallorca i la IGP Sobrassada de Mallorca representa una estratègia que integra l’esport i la gastronomia, generant sinergies valuoses. A través de projectes col·laboratius, s’impulsa el consum de productes locals, es dona suport als productors de la zona i es reforça la identitat cultural mallorquina en un context global cada vegada més ampli.

Aquest esforç per revalorar la Sobrassada de Mallorca va més enllà del vessant culinari. En incorporar-la en esdeveniments i activitats del club, s’ofereix als aficionats i visitants l’oportunitat de descobrir la riquesa dels sabors autòctons, fet que també impacta positivament en el turisme i l’economia local. Així, el RCD Mallorca no només destaca al terreny de joc, sinó que també es posiciona com a ambaixador de la gastronomia de Mallorca, celebrant i honorant la tradició de la sobrassada com un veritable símbol d’orgull de l’illa.

Sobre el Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca

És un organisme que vetlla per un producte de qualitat i neix l’any 1996 quan la Unió Europea atorga a la sobrassada de Mallorca la Indicació Geogràfica Protegida (IGP), que amplia la protecció concedida inicialment a Espanya a tot el territori de la Unió Europea. Està compost per 19 empreses elaboradores inscrites que produeixen Sobrassada de Mallorca i Sobrassada de Mallorca de Porc Negre. La defensa de la denominació específica, l’aplicació del seu reglament, així com el foment i el control de les sobrassades de Mallorca, estan encomanats al Consell Regulador.

Les seves funcions es basen en el control del compliment dels requisits de producció, elaboració i curació de la Sobrassada de Mallorca, amb la finalitat de mantenir les característiques essencials que la distingeixen. Així mateix, duen a terme el control de qualitat del producte, mitjançant inspeccions a les empreses elaboradores i anàlisis físic-químics i sensorials, aquests darrers a través del jurat de tast, així com el control del porc negre per garantir una alimentació i criança adequades.