Últimas noticias:

Palma Beach ha fet un pas més en el seu compromís amb el turisme esportiu i sostenible en presentar a...

Els mercats setmanals son una tradició que reuneix locals i visitants per gaudir de productes frescos, locals i de qualitat....

La Mostra de Cuina de les Illes Balears tanca amb un èxit rotund, consolidant-se com a referent gastronòmic

La Mostra de Cuina de les Illes Balears ha conclòs amb un èxit rotund després de tres dies intensos en els quals el producte local ha estat el protagonista absolut. Aquest esdeveniment, organitzat en el marc de les celebracions del Dia de les Illes Balears, ha tornat a fer valdre la riquesa gastronòmica de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, atraient milers d’assistents que han gaudit d’una experiència culinària única.

Des del primer dia, la Mostra ha estat un punt de trobada per a amants de la gastronomia, professionals del sector i curiosos que han volgut descobrir els sabors més autèntics de les illes.

Les casetes de menjar, ubicades a la plaça de Sa Feixina, han ofert una àmplia selecció de productes locals, assegurant que cada mossegada representàs l’essència del seu territori d’origen. Vins de la terra, begudes típiques com la pomada, herbes eivissenques i plats basats en receptes tradicionals han acompanyat les degustacions, realçant l’autenticitat de l’experiència.

Un dels grans atractius d’aquesta edició han estat els showcookings i degustacions gratuïtes, en els quals reconeguts xefs han preparat plats tradicionals de cada illa.

Així doncs, i sobre un gran escenari ubicat a la plaça de Sa Feixina, cada dia s’han dut a terme demostracions gastronòmiques a càrrec de xefs de renom. Divendres, el xef Nicolás Santos del restaurant ‘Es Mercat – Can Tina’ va sorprendre amb un frit de calamar típic de la cuina eivissenca; dissabte, Igor Rodríguez de ‘El Bandarra’ va mostrar l’essència de la gastronomia mallorquina amb un tàrtar de fuet de porc negre sobre una coca de tap de cortí amb una escuma de llet. Finalment, diumenge, el cuiner Diego Merino de ‘Miramar’ va delectar amb una exhibició de cuina menorquina amb unes pilotes de daurada amb un toc de safrà.

La Mostra també ha ofert una àmplia varietat d’activitats per a tots els públics, incloent-hi actuacions infantils com les de Maria Bimbolles i Xispita i Geordi, així com sessions musicals que han aportat un ambient festiu. Els assistents han gaudit de concerts de Tankamones, Jaume Anglada, Na Pipona i Foranom, a més de sessions amb DJ com Miquel Font, Antto Cabanellas, Jaume Colombàs, Àngel Oliveros i Toni Bustos, així com Generació X.

La gran afluència de públic ha estat una de les notes destacades d’aquesta edició, consolidant la Mostra de Cuina de les Illes Balears com una cita ineludible dins del calendari de celebracions del Dia de les Illes Balears. A més, el temps ha acompanyat, el que ha fet que la festa culinària es desenvolupés en un ambient immillorable.

Aquest esdeveniment ha estat possible gràcies a l’organització d’AgenciaCom, Trui i el govern de les Illes Balears, amb el patrocini oficial de Trasmed i el suport de San Miguel, Gin Xoriguer, José Luis Ferrer, Túnel, Begudes Puig, Cafè Rico, Restauració Mallorca CAEB, Restauració Menorca, Kaelum, Summum, La Greppia, Impresrapit, Ni Foc Ni Fum, Net Palma i Fires i Festes.

Conclou així una Mostra de Cuina espectacular, que no només ha celebrat la tradició gastronòmica balear, sinó que també ha reforçat el compromís amb el producte local i la seva promoció. L’organització ja mira cap al futur amb el repte de continuar superant-se en següents edicions, consolidant les Illes Balears com una destinació gastronòmica de primer nivell.